1 juni 2023
tisdag, 30 oktober 2012 20:04

Fler bostäder i Aspudden och Midsommarkransen Utvalda

Skrivet av 
alt
Av Aspuddens 4 400 bostäder ägs drygt 1 100 av Stockholmshem.

 

En ny skola, 57 nya förskoleavdelningar och mellan 1 300 och 1 600 nya bostäder. Det är en del av förslaget till utveckling av stadsdelarna Aspudden och Midsommarkransen, strax utanför tullarna söder om Stockholm som nyss har gått ut på samråd, fram till den 28 december. Programmet bygger på intentionerna i Promenadstaden och följer strategin fortsätt att stärka centrala Stockholm, som bland annat innebär att flera närförorter förstärks.

 

Den nya skolan föreslås placeras centralt, vilket ger bra förutsättningar för elever från ett stort upptagningsområde. Av de 57 nya förskoleavdelningarna föreslås 37 etableras i fristående byggnader.

 

Flera förskolor i stadsdelarna har idag ett tidsbegränsat bygglov som går ut inom de närmaste åren. Förslaget innebär fler förskoleavdelningar än vad behovet beräknas till, vilket ger en god planberedskap för framtida barnkullar.

 

– Jag är glad över planerna för drygt 1 300 nya bostäder i Aspudden och Midsommarkransen. Dock är det viktigt att vi planerar utifrån en helhetslösning som gynnar så många människor som möjligt, till exempel genom upprustade grönområden och bättre gång- och cykelbanor samt utvecklad närservice som fler caféer och småbutiker, säger Regina Kevius (M) stadsbyggnadsborgarråd  i Stockholm.