28 mars 2023
måndag, 29 oktober 2012 21:04

Norrmän bygger stort köpcentrum i Strömstad Utvalda

Skrivet av 
alt
Det nya köpcentrumet i Strömstad ska kosta 250 miljoner kr. Bild: Bunde Eiendom AS.

 

Norska BT Property Strömstad AB har lämnat in ansökan om bygglov för ett köpcentrum om 15 000 kvm på Lilla Oslovägen i Strömstad, skriver Strömstads Tidning. Bakom BT Property Strömstad står de tre norska företagen Lani Estate AS, Bunde Eiendom och Front Property AS. Lani Estate ägs av Block Watne-ägaren Lars Nilsen, medan Torstein Tvenge med familj äger Bunde Eiendom och Front Property AS.

 

Enligt bygglovsansökan ska gallerian byggas i två våningar ovan jord med ett parkeringsdäck under jord. Huvuddelen av ytorna blir för butiker, medan 4 000 kvm är för en matvaruaffär samt ytor för en food court. Totalt planeras 600 parkeringsplatser.

 

Kostnaden beräknas till 250 miljoner kr. Målet är att starta byggnationen i februari 2013.

 

Enligt ansökan kommer det nya köpcentrumet att byggas längs Lilla Oslovägen, nära det som i dag är Strömstads Köpcenter och ner mot en byggnad som inrymmer Kontorsvaruhuset, Quality Outlet och Åhlunds. I en första etapp ska flera byggnader som i dag finns i området rivas.

 

– Det är ett stort steg som tagits, en milstolpe, med vår bygglovsansökan. Vi jobbar på heltid för att få avtal med nya hyresgäster till det nya centret, säger Jörgen Fremstad, projektchef på Bunde Eiendom AS.