7 juni 2023
tisdag, 23 oktober 2012 17:52

Folkhem bygger höghus i trä i Sundbyberg Utvalda

Skrivet av 
alt
Folkhem har byggstartat projektet Strandparken med bästa läge på Solsidan i Bällstaviken i Sundbyberg.

Under de senaste månaderna har det som kommer att bli Stockholms första åttavåningshus i trä börjat byggas i fabriker i Västerbotten. Martinsons konstruerar och levererar husen på uppdrag av Folkhem och byggstarten är nu bara en dryg en månad bort. Huset blir det första av fyra ska uppföras vid Strandparken i Sundbyberg.

 

Husen är ritade av Gert Wingårdhs arkitekter och byggs i massivträ och med fasader av cederträ. Totalt kommer de fyra husen att rymma 124 lägenheter. Lägenheterna i det första huset har redan börjat säljas och intresset har varit stort för att bo i huset.

 

– Vi har redan sålt 23 av de 31 lägenheterna i det första huset och vi har hela tiden nya intresseförfrågningar, säger Sandra Frank, marknadschef på Folkhem.


Folkhem planerar att bygga fyra höghus med totalt 124 lägenheter med det bästa läget i Sundbybergs Strandpark, strax intill vattenbrynet.


Mäklare är Erik Olsson. Billigast är en tvåa om 63 kvm som kostar 2 850 000 kr, medan den dyraste, en sjua om 125 kvm, kostar 7 195 000 kr.