19 april 2024

Redaktionen

tisdag, 07 mars 2017 11:34

Annehem byggstartar The Point

alt

The Point om 110 meter blir Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad.


Peabs dotterbolag Annehem har, via det av Peab och Volito samägda bolaget Point Hyllie Holding AB, fått uppdraget att utveckla The Point, en 29 våningar hög kontorsbyggnad i stadsdelen Hyllie i Malmö. Byggstart sker i april och första inflyttning beräknas ske i slutet av 2019.
    

The Point är den fjärde och sista etappen av projektet Point Hyllie och med sina mäktiga 110 meter blir det den högsta kontorsbyggnaden i Öresundsregionen. Annehem kommer att ansvara för genomförandet av projektet inklusive uthyrningen av kontorslokalerna. Byggentreprenaden har handlats upp av Peab Sverige AB.
    

Projektet omfattar cirka 20.000 kvm kontorslokaler och i bottenvåningarna kommer det att finnas butik, lobby och gemensam lounge. Direkt access in till Quality Hotel View (Point Hyllies tredje etapp som invigdes i början av 2016) med sin fullfjädrade konferensanläggning och restaurang blir en stor tillgång för de kommande hyresgästerna i The Point.
    

– Hyllie är idag en mycket expansiv stadsdel i Malmö, vars attraktivitet bara blir större tack vare det unika kommunikationsläget och satsningen på att bygga en hållbar stadsdel. The Point ligger på det allra bästa läget, på torget precis intill citytunnelstationen, och kommer att bli ett spektakulärt landmärke med internationell prägel. I byggnaden kommer våra kunder att kunna profilera sig och sin verksamhet på ett unikt sätt, säger Pia Andersson, vd för Annehem.

alt
Keith Skeoch, CEO Standard Life och Martin Gilbert, CEO Aberdeen AM, kommer tillsammans leda den nya fusionsjätten Standard Life/Aberdeen.

 

Den brittiska fondförvaltaren Aberdeen Asset Management och livförsäkringsbolaget Standard Life ska fusioneras. Det innebär att de två bolagen tillsammans kommer att bli trea i storlek som fastighetsförvaltare i Europa, enligt en undersökning gjord av Property EU.

Baserat på siffror om fastigheter under asset management, skulle det sammanslagna bolaget Aberdeen/Standard Life förvalta cirka 50,3 miljarder euro (480 Mdr kr) i fastighetstillgångar. Det betyder en placering strax efter AXA Investment Managers – med fastighetstillgångar om 54,2 miljarder euro. Swiss Life förblir etta i Europa med 62,2 miljarder euro i fastighetstillgångar, medan Aviva Investors flyttas till fjärde plats med fastighetstillgångar om 43,5 miljarder.

 

Aberdeen AM och Standard Life bekräftade under helgen att de båda företagen för samtal om ett samgående, vilket skulle skapa en av Storbritanniens och Europas största fondförvaltare med tillgångar värda 660 miljarder pund, cirka 7.282 Mdr kr.

 

Initiala nyhetsrapporter menade att Standard Life förberedde ett bud om 3,8 miljarder pund på rivalen Aberdeen, men under måndagen meddelade de två företagen att de nu förbereder en fusion.

Enligt Standard Life kommer fusionen att innebära, att Standard Lifes aktieägare kommer att äga två tredjedelar av den sammanslagna koncernen, medan Aberdeens aktieägare kommer äga en tredjedel av det fusionerade bolaget. Det skulle innebära att Aberdeens börsvärde stiger till cirka 3,7 miljarder pund och att Standard Lifes börsvärde ökar till 7,5 miljarder pund.

 

Det nya bolaget kommer att innehålla båda företagens namn med Martin Gilbert från Aberdeen och Keith Skeoch från Standard Life, vilka kommer att fortsätta att vara de högsta cheferna för respektive bolag.

 

– Kombinationen av våra verksamheter kommer att skapa en formidabel spelare i den aktiva kapitalförvaltningsindustrin globalt, säger Keith Skeoch, CEO Standard Life, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Vi tror starkt på att vi kan bygga vidare på styrkan i det befintliga Standard Life genom nya affärer tillsammans med Aberdeen, i en verksamhet att skapa en av de största aktiva fondförvaltarna i världen.

 

Företaget Aberdeen/Standard Life kommer sannolikt att ha kvar sina huvudkontor i Skottland.


– Samgåendet i en fusion ger oss en finansiell styrka, en stor kundbas med global räckvidd som säkerställer att den utvidgade verksamheten kan konkurrera effektivt på världsmarknaden, framhåller Martin Gilbert, CEO Aberdeen AM. TM

måndag, 06 mars 2017 17:55

NCC bygger konferenshotell i Østfold

alt
Brennemoen hotell i Indre Østfold, cirka 8 mil sydost om Oslo, ritat av Lorentz Kielland Arkitekter.  Det tar cirka 45 minuter vardera till Oslo respektive handelsdestinationen Årjäng i Sverige. 

 

NCC har byggstartat Brennemoen hotell i Eidsberg kommune i Østfold, sydöstra Norge. Projektet omfattar 105 MNOK och genomförs nära E18 mellan Mysen och Askim med färdigställande hösten 2018. Byggherre är Norlandia Hotel Group/Adolfsen Group som i flera år har arbetat med systerbolaget Brennemoen Eiendom AS för att realisera ett fullservice konferenshotell i Indre Østfold, som är under tillväxt just nu.

 

– Inom några år kommer det att vara en fyrfältsmotorväg från Indre Østfold till Oslo och därför tror vi att tillväxten kommer att fortsätta. Detta kombinerat med att det för närvarande finns mycket liten hotellkapacitet i regionen gör att Norlandia Hotel Group känner sig trygga med att hotellet blir en succé, säger Morten A. Kahrs, vd för Norlandia Hotel Group.

 

Hotellet får 99 dubbelrum fördelat på tre våningar. Dessutom planeras en restaurang med plats för cirka 160 gäster och en konferenssal för 180 åhörare samt en rad grupprum.

måndag, 06 mars 2017 17:46

Amnéus, ny CFO på Telge Bostäder

alt

                                                                                                                                            

Hovsjö i Södertälje har nästan 11.000 befintliga bostäder och en starkt växande nybyggnadsportfölj. Därför rekryterar bolagen nyckelkompetenser för att kunna förvalta befintliga och nya bostäder. Som ny CFO och affärsstödschef för de bägge bolagen har Jan Amnéus (bilden) rekryterats. Han kommer även att ingå i företagsledningen för Telge Bostäder och Telge Hovsjö.


Jan Amnéus har arbetat inom den kommunala sfären i många år och i ett flertal olika roller. Närmst har han varit ekonomichef på SISAB.

 

– Jag är mycket glad över att vi rekryterat Jan Amnéus till tjänsten som CFO och chef för affärsstöd. Han har en bred kompetens och erfarenhet inom ekonomi och fastigheter. Detta, tillsammans med hans erfarenheter från kommunal verksamhet, är värdefulla tillskott för Telge Bostäder och Telge Hovsjö, säger vd Juan Copovi-Mena.

alt
Stadsbibiloteket ska moderniseras för drygt 685 Mkr och bli färdigställt år 2021.

 

Ebab har blivit utvald att projektleda moderniseringen och renoveringen av Stockholms stadsbibliotek. Stockholms stad gick ut med en förfrågan under sommaren 2016 och nu har Ebab fått det prestigefulla uppdraget som planeras vara avslutat 2021.

 

Totalt beräknas ombyggnad och renovering av Stadsbiblioteket kosta cirka 569 Mkr, enligt ett beslut från Fastighetskontoret i oktober 2015. Utöver denna kostnad kommer Kulturförvaltningen ha kostnader för egna investeringar i inredning, verksamhetsteknik med mera om 84 Mkr samt engångsmedel för drift om cirka 32,4 Mkr (enligt indexuppräknade kostnader för år 2020).

 

Biblioteket känns igen på sin karaktäristiska rotunda där den ligger i Observatorielunden i Stockholm. Arkitekten till denna ikoniska byggnad är Gunnar Asplund. Byggnaden är kulturhistoriskt värdefull och blåklassad. Utvecklingsalternativet omfattar huvudbyggnaden och basarerna och renoveringsalternativet omfattar huvudbyggnaden, en del av basarerna och Annexet.

 

Stockholms stads syfte med projektet är att skapa en långsiktig hållbar och en väl fungerande biblioteksbyggnad för att anpassa verksamheterna till nya framtida behov. Lokalerna behöver bli mer tillgängliga, funktionella, yteffektiva och flexibla, enligt fastighetskontoret. I planeringen ligger att integrera det internationella biblioteket för att få det mer mångspråkigt och mångkulturellt och att barnens avdelning ska bli större. Stadsbiblioteket ska kunna samla 200 personer i en gemensam sal. Utöver detta planeras för grupprum och ett större kafé.

 

Katrin Dahlström, vd på Ebab i Stockholm säger:

– Det känns fantastiskt att Stockholms stad ger oss förtroendet att ta oss an ännu en av stadens kulturbyggnader. Vi har den samlade kompetensen i den projektledarorganisation som efterfrågas under samma tak på Ebab. Det är en styrka som även säkerställer arbetsmiljö, miljö och kvalitet med kontinuitet och kvalitet i leveransen. Hållbarhetsfrågorna ligger oss varmt om hjärtat och i projektet ingår en hög hållbarhetsprofil, vilken vi delar med vår beställare fastighetskontoret i Stockholms stad.

 

Fakta

Fastighetskontoret äger fastigheterna Spelbomskan 3, 13 och 16 där kulturförvaltningen är den största hyresgästen. Kulturförvaltningen hyr Asplundshuset (huvudbyggnaden) och annexet för Stockholms stadsbiblioteks räkning. Ytterligare en mindre del, som inrymmer en aula och ett utbildningsrum, hyrs i ett av lamellhusen. Kulturförvaltningen, inklusive Kulturskolan, och Svenska Barnboksinstitutet är hyresgäster i de två lamellhusen. Nedanför huvudbyggnaden mot Sveavägen, i basarerna, på ömse sidor om huvudentrén finns fyra butiker: McDonalds, Falafelkungen, Office Depot och 7-eleven.

alt
Illustration av kv Hilton 3 som kontor för ECDC.


IN3PRENÖR har fått i uppdrag av Klövern att bygga om kv Hilton 3 i Frösunda för den europeiska hälsomyndigheten ECDC. Projektet genomförs på totalentreprenad i samverkan och omfattar cirka 9.400 kvm uthyrbar yta. Projektet är påbörjat och det beräknas bli klart i början av 2018.
    

I IN3PRENÖRs uppdrag ingår hyresgästanpassning samt generell uppgradering av byggnaden för att motsvara de krav som följer av det 15-åriga hyresavtalet som Klövern har tecknat med myndigheten.
    

Sedan tidigare har IN3PRENÖR i samverkan med Klövern bland annat färdigställt Tele2 nya huvudkontor i Kista.
    

– Vi ser fram emot att fortsätta det goda samarbete med IN3PRENÖR som påbörjades med byggandet av Tele2s huvudkontor och att gemensamt kunna färdigställa ännu ett projekt, säger Niklas Skerfving, projektchef på Klövern.
    

– Det är extra kul för oss på IN3PRENÖR att vi har fått förnyat förtroende av en prioriterad och återkommande kund som Klövern. Genom denna beställning visar vi att vi är en trygg och långsiktig affärspartner, säger Anders Bysell, vice vd på IN3PRENÖR.

alt

                                                                                                                           
För att stödja bolagets utveckling har Willhem organiserat om förvaltningsorganisationen i tre jämnstora regioner; Syd, Öst och Väst. Tre regionchefer, med ansvar för cirka 8.000 lägenheter vardera i regionerna, har rekryterats. Dessa är Catarina Carlström (bilden t v) , Jonas Ekstam (mitten) och Susanna Thom.
    

Catarina Carlström har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen och inom ledarskap. Sedan 2011 har hon varit redovisningschef hos Willhem och har tidigare varit ekonomiansvarig för kunduppdrag hos Newsec. Som regionchef Syd ansvarar hon för Willhems bestånd i Malmö, Helsingborg, Halmstad och Linköping.
    

Jonas Ekstam kommer närmast från Riksbyggen, där han varit marknadsområdeschef med ansvar för Värmland sedan 2012. Han har även lång erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen där han verkat som hotelldirektör, med ansvar för Scandics tre hotell i Karlstad. Nu får han ansvar för Willhems region Öst, som omfattar Stockholm, Västerås, Eskilstuna, Karlstad och Jönköping.
    

Susanna Thom tillträder som regionchef Väst omfattande Borås, Göteborg, Trollhättan och Skövde. Hon har tidigare varit verksamhetsutvecklare hos Willhem och har även en bakgrund som fastighetschef för Willhem i Borås där hon med goda resultat utvecklat organisationen. Även Susanna Thom har under lång tid varit verksam i hotellbranschen, då i rollen som hotellchef.

fredag, 03 mars 2017 13:59

Godkänt program för Slakthusområdet

alt
Visionsbild, den nya gatan "Diagonalen" i Slakthusområdet. Illustration David Wiberg

 

Den 2 februari godkände Stadsbyggnadsnämnden programhandlingen för Slakthusområdet. Samtidigt tog Exploateringsnämnden ett inriktningsbeslut för arbete med kommande detaljplaner. Programmet var på samråd under december 2015 till februari 2016.


Syftet med projektet för Slakthusområdet är att skapa en ny stadsdel i söderort med 3.900-4.200 nya bostäder och 10.000 arbetsplatser, verksamheter och handel.


Området ska omvandlas från dagens industriområde till en levande urban stadsdel där bostäder, kontor, verksamheter och handel samspelar. Delar av befintliga verksamheter som inte går att kombinera med bostäder kommer att flytta till Stockholms nya livsmedelscentrum som planeras att byggas i Larsboda.

 

I området planeras för cirka 70 förskoleavdelningar, en ny grundskola F-9 för cirka 900 barn, en idrottshall och eventuellt även en gymnasieskola. En ny tunnelbanestation med två nya entréer planeras i området. Den nya stationen blir en blå linje och ersätter de befintliga stationerna Globen och Enskede gård.

 

Genomförandet av Slakthusområdet kommer att ske etappvis där etapperna startas ungefär en etapp per år eller vartannat år. Etapperna kommer att innehålla mellan 200–700 bostäder. Den första markanvisningen planeras i tredje kvartalet 2017 och arbetet med den första detaljplanen kan starta under 2017. I den första detaljplanen ingår 500–700 bostäder, en skola, en idrottshall och förskolor.

 

Slakthusområdets tradition ska bevaras genom att de kulturhistoriskt värdefulla byggnader som finns ska bevaras och stå sida vid sida med ny arkitektur. Traditionen och historien tas tillvara genom publika verksamheter kopplade till mat, dryck och evenemang.

 

Anläggandet av tunnelbanan kommer att pågå mellan 2019 och 2025 och genomförs av FUT (Förvaltning för utbyggd tunnelbana). Byggstart i Slakthusområdet kan börjas under 2019/2020, och flytt av verksamheter till Larsboda under 2021. Första inflyttning i Slakthusområdet beräknas kunna ske tidigast 2022 och hela området beräknas vara klart cirka år 2030.

 

Slakthusområdet ingår Söderstaden, som är ett av stadens större utvecklingsområden, bestående av Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan-Nynäsvägen.

 

Ambitionen med hela Söderstaden är att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman Hammarby sjöstad, Årsta, Enskede, Blåsut, Dalen och Södermalm.

alt
Volvos nya logistikbyggnad i Port of Gothenburg Logistics Park ska stå färdig i sommar.

 

Bockasjö växer på Hisingen i Göteborg. Nu har företaget tecknat avtal med Volvo Cars för att bygga en ny logistikbyggnad åt Volvo i Port of Gothenburg Logistics Park.

 

Volvo Cars kommer att hyra en 26.350 kvadratmeter stor byggnad. Den nya logistikbyggnaden färdigställs i två etapper. Den första etappen är klar till sommaren, och den andra blir klar våren 2018.

 

Byggnaden är den andra av fem planerade byggnader som Bockasjö bygger i Port of Gothenburg Logistics Park. Den första byggnaden är under uppförande och ska stå klar till sommaren. Vem som kommer att hyra in sig där står ännu inte klart.

 

– Behovet av moderna, effektiva och miljöcertifierade logistikbyggnader ökar starkt. Äldre och mindre logistikbyggnader byts ut till större. Dessutom växer e-handeln med cirka 30 procent per år och fler varuägare väljer att outsourca lagerfunktionen, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

 

Totalt utvecklar Bockasjö 300.000 kvm mark för lager- och logistikändamål i den hamnnära logistikparken.

fredag, 03 mars 2017 11:15

Wihlborgs hyr ut i Baltzar City

alt
Baltzar City i Malmö omfattar cirka 11.350 kvm, varav 7.800 kvm kontor och 3.500 kvm butik.


Wihlborgs har på kort tid tecknat hyresavtal med tre nya hyresgäster i Baltzar City i Malmö. Totalt omfattar de nya avtalen 1.600 kvm.
    

Baltzar City ligger i korsningen Södergatan/Baltzargatan i centrala Malmö och i markplan finns butiker som Stadium, Marlene Birger, Bitte Kai Rand, Holy Greens med flera. På resterande våningar finns kontorslokaler med Skandia och Kvällsposten som några av hyresgästerna.

 

De tre nya hyresgäster som flyttar in i kontorsdelen under våren är Espresso House, Twilio (f d Beepsend) och Resurs Bank.
    

– Baltzar City har ett attraktivt läge mitt i city med ett par minuters promenadväg till centralstationen. Det är trevligt att kunna välkomna tre spännande företag som alla bidrar till en bra blandning av verksamheter i fastigheten, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.
    

I fastigheten finns ytterligare 3.000 kvm lediga kontorsytor i lokaler som Mannheimer Swartling lämnade vid årsskiftet.