19 april 2024
onsdag, 09 maj 2012 20:43

Castellum säljer och sätter upp MTN-program

Skrivet av 
alt
Håkan Hellström, vd Castellum.

 

Via det helägda dotterbolaget Aspholmen Fastigheter AB har Castellum avyttrat sex fastigheter i Sigtuna för 116 Mkr netto efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt 7 Mkr. Den senaste värderingen uppgick till 114 Mkr. Fastigheterna består av 16 620 kvm.varav 8 420 kvm utgjorde industriytor, 6 590 kvm kontor och 1 610 kvm lager. Frånträde sker den 1 juni.


Vidare har dotterbolaget Eklandia Fastighets AB sålt en kontorsfastighet på Kungsportsavenyen i centrala Göteborg till Balder (se notis här intill). Fastigheten, om 970 kvm, säljs för 40 Mkr netto efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt 4 Mkr. Den senaste värderingen uppgick till 35 Mkr.

Som ett led i att att bredda finansieringen planerar Castellum även att sätta upp ett MTN-program med en låneram om 5 Mdr kr. MTN-programmet kommer att komplettera bolagets befintliga finansiering, vilken i huvudsak sker i bank. En första emission under programmet bedöms ske i år.


– Castellum har för närvarande inget behov av ny finansiering utan vi ser MTN-programmet som ett komplement till dagens finansiering med låneavtal i bank och företagscertifikat. Finansieringen kommer användas till fortsatt lönsamma investeringar, säger vd Håkan Hellström.

Mer i denna kategori: NCC bygger ny skola i Flen »