19 april 2024
torsdag, 12 januari 2012 21:53

Peab köper stort från Vasallen

Skrivet av 

vasallen-boras-wPeab har tecknat avtal med Vasallen om att köpa ett större bestånd med fastigheter i Borås (bilden), Karlskrona, Södertälje och Visby. Tillträdet sker den 1 juli. Totalt omfattar förvärvet 135 000 kvm lokalarea med en kontrakterad hyra om 50 Mkr, samt byggrätter om cirka 360 000 kvm bruttoarea. Pangea Property Partners har varit finansiell rådgivare åt Vasallen vid försäljningen.

– Vi ser fram emot att utveckla dessa fastigheter. Peab har bred erfarenhet av den här formen av värdeskapande fastighetsutveckling. Affären är helt i linje med vår ambition att expandera organiskt och genom förvärv samt att förstärka vår position som Nordens Samhällsbyggare, säger Peabs vd Jan Johansson.

I början av 2011 beslutade Vasallens styrelse att påbörja ett försäljningsarbete då det ursprungliga uppdraget att omvandla nedlagda försvarsfastigheter började bli slutfört. Efter affären med Peab har Vasallen kvar 250 000 kvm lokalarea med kontrakterad hyra om cirka 65 Mkr samt byggrätter om cirka 360 000 kvm bruttoarea.

– Vi har spännande projekt på flera orter, bland annat i Vaxholm och i Strängnäs där vi nu detaljplanerar för bostäder, tillägger Vasallens vd Håkan Steinbüchel.