25 april 2024
torsdag, 28 maj 2020 12:00

API kan sälja fastigheter i Norden värda 23,5 Mdr

Skrivet av 

 

 

 


Neil Slater, Deputy Head of Private Markets and Global Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments, har varit ledande i en omorganisation av Aberdeen Standard Investments, API.

 

 

 

 

Aberdeen Standard Investments, API, undersöker möjligheten att sälja sina direkta fastighetsverksamheter i Norden omfattande ett värde om cirka 2 miljarder pund, cirka 23,5 Mdr kr. Det potentiella steget kommer när bolaget som förvaltar fastigheter globalt för 41 miljarder pund, cirka 482 Mdr kr, ska fokusera på investeringar i sin paneuropeiska och globala fondverksamhet.

Neil Slater, Deputy Head of Private Markets and Global Head of Real Estate, Aberdeen Standard Investments, säger i en kommentar att det finns en växande skillnad i fokus mellan två delar av API:s verksamhet.

Han fortsätter:
– Vi har ett starkt, kompetent och erfaret team i vår nordiska verksamhet som fokuserar på att investera direkt i den lokala fastighetsmarknaden för lokala kunder. Detta är dock främst inhemska fonder och en verksamhet med kapitalförvaltning som betjänar inhemska kunder.

– I en internationaliserad funktion finns det ett behov av att balansera lokala och globala behov för att på bästa sätt utnyttja våra globala funktioner inom fondförvaltning för våra kunder och samtidigt kunna fokusera på nya tillväxtområden för att skapa långsiktig nytta.

Slater, som har varit ledande av omorganisationen, säger vidare:
– För kunder som investerar i våra nordiska fastighetsportföljer, är vi engagerade i att hitta den bästa alternativa lösningen för fortsatt kapacitet för högkvalitativa tjänster. En eventuell försäljning kommer inte att påverka vårt övergripande fokus på Norden, när det gäller våra paneuropeiska fastighetsfonder som investerar i regionen. Norden fortsätter att erbjuda attraktiva, långsiktiga investeringsmöjligheter för globala fastighetsinvesterare.