25 april 2024
torsdag, 28 maj 2020 11:09

Cromwell säljer sex fastigheter i Helsingfors

Skrivet av 

 

 

 


En av de sex fastigheterna som Cromvell säljer till EAB Group (Elite Alfred Berg) och som ligger i Helsingfors.

 

 


Cromwell Property Group säljer en portfölj med 6 tillgångar, inklusive fyra kontorsbyggnader och två obebyggda tomter i Helsingfors huvudstadsområde, till en fond som förvaltas av noterade  EAB Group (Elite Alfred Berg). Fastigheterna var en del av Henry-portföljen, som Cromwell förvärvade tillsammans med Goldman Sachs i juni 2018.

Fastigheterna innehåller långsiktiga bostadsutvecklingsmöjligheter. Två av byggnaderna och två obebyggda tomter ligger i Kera-regionen i Esbo utanför Helsingfors. De övriga tillgångarna finns i Pitäjänmäki (Helsingfors) och Matinkylä (Espoo). Alla fastigheter ligger i det mest befolkade området i Finland med goda transportförbindelser och jobbmöjligheter.

Eppu Pesonen
, kapitalförvaltare på Cromwell Property Group i Finland, säger:
– Försäljningen av denna portfölj visar vår förmåga och vilja att genomföra transaktioner trots de extraordinära globala omständigheter som orsakats av den pågående COVID-19-pandemin.

Han fortsätter:
– Efter denna försäljning, som avslutades enligt vår strategiska affärsplan, kommer vi att fortsätta att fokusera på våra mervärdesinitiativ och utvecklingen av de återstående tillgångarna i portföljen. Även om den nuvarande pandemin sannolikt kommer att minska den totala marknadsaktiviteten kommer vi att fortsätta att övervaka marknaderna noga och genomföra avyttringar och förvärv i enlighet med våra strategiska initiativ.