28 maj 2020
måndag, 18 maj 2020 18:05

Arcona renoverar Svea Artilleri åt Genesta

Skrivet av 

 

 

 


Svea Artilleri, omfattande 12.800 kvm, på Lidingövägen i Stockholm, ska byggas om. Illustration: Strategisk Arkitektur/Genesta

 

 

 


Arcona har fått i uppdrag av Genesta att utföra en total ombyggnad och renovering av fastigheten Svea Artilleri på Lidingövägen i Stockholm. Projektet är en totalentreprenad i samverkan med Veidekke och kontraktet har ett värde på 219 Mkr. Arbetet startar i maj 2020 och pågår fram till maj 2022.

Omvandlingen av de befintliga lokalerna kommer att göra Svea Artilleri till en modern kontorsfastighet om 12.800 kvm LOA med bland annat nya tekniska system och flexibla rumslösningar.

 

Genesta förvärvade fastigheten under 2018 av AFA Fastigheter och Arcona har varit behjälplig med såväl förvärv och förstudie som utredningar och projektering.

– Svea Artilleri är en fantastisk kontorsbyggnad med ett utmärkt läge. Nu ser vi fram mot att göra den ännu bättre tillsammans med Arcona, säger Ted Söderlund, Genestas Head of Investment Manager.

– Det känns så kul att äntligen starta produktionen av detta fina projekt efter nästan två års arbete med förstudier, utredningar och projektering. Det är ett riktigt bra samverkansprojekt tillsammans med Genesta som vi samarbetat kring ända sedan förvärvet av fastigheten och nu ska det bli spännande att få se detta projekt växa fram, säger Ricard Heindow, projektchef på Arcona.