20 april 2024
måndag, 18 maj 2020 15:33

NREP rekryterar Henrik Skak Bender som COO

Skrivet av 

 

 

 

 


Rekryteringen av Henrik Skak Bender (bilden) innebär att NREP Norden utser honom som ny COO och partner. Han kommer från WS Audiology. Starka värden, tydlig prioritering och smidiga strukturer är högsta prioriteringar i NREP, menar Bender.

Henrik Skak Bender säger att en stark tillväxtbana, höga ambitioner och solida värden har varit de viktigaste drivkrafterna bakom hans beslut att flytta från att vara CFO i ett globalt toppföretag för hörapparater till den nya rollen som COO för NREP.

– NREP finns i spetsen i sin bransch och  det är ett otroligt företag med starka värden och en enorm potential. Jag känner mig privilegierad att gå med i en organisation som bryr sig djupt om både kunder och anställda, drivet av en målmedveten ambition att göra fastigheter bättre och mer hållbara. Jag ser fram emot att bidra till denna spännande tillväxtresa med min erfarenhet av att bygga och driva effektiva, smidiga organisationer baserade på starka värden, säger Henrik Skak Bender.

NREP välkomnade nyligen Novo Holdings som ny minoritetsaktieägare och reser för närvarande sin fjortonde fastighetsfond sedan företagets start 2005. Claus Mathisen, partner och vd för NREP, välkomnar Henrik Skak Bender och hans globala ledarerfarenhet till det snabbväxande företaget. Han säger

– Vår tillväxt har varit 30 procent per år under de senaste tio åren, och med betydande tillväxt kommer ofta komplexitet. Genom att lägga till en COO-roll i vårt ledarskapsteam vill jag se till att ett starkt fokus på kultur, prestanda och människor förblir kärnan i hur NREP fungerar. Jag kan inte tänka på någon bättre för Henrik än att stödja detta, och genom åren har jag lärt känna honom som en ödmjuk, kompetent och mycket värdestyrd person. Henrik anpassar sig väl till NREP-kulturen och vi räknar med att vi är tur att få honom ombord.

Under de senaste femton åren har Henrik Skak Bender arbetat i globala företag som A.P. Moller - Maersk, McKinsey & Co och nyligen WS Audiology. Han har under denna period rådgivit och genomfört fusioner och förvärv till ett värde av mer än 30 miljarder euro totalt och genomfört refinansiering för nära 8 miljarder euro.

År 2013 anslöt Henrik Skak Bender sig till det danska hörapparatsföretaget Widex, först som ansvarig för omvandlingen av företaget och sedan senare som CFO i koncernen. Sedan 2019 var han CFO och chef för integration med WS Audiology efter fusionen mellan Widex och Sivantos, ett annat globalt hörapparatföretag som ägs av private equity-företaget EQT. WS Audiology har 11.000 anställda och levererar en intäkt på cirka 2 miljarder euro. Henrik Skak Bender ser dock inte någon stor skillnad mellan sin nya roll i NREP jämfört med att leda en stor organisation med tusentals anställda.

– NREP är en mycket framgångsrik investeringsorganisation med snabb tillväxt. Mitt jobb kommer att vara att stärka ledarskapet och bygga smidiga strukturer som stöder tillväxtplanerna. Jag kommer, tillsammans med resten av ledarna i NREP, att se till att organisationen är bäst beredd att möta utmaningarna, och påskynda och ta tag i möjligheterna på vår resa, säger Henrik Skak Bender. Han pekar också på familjeöverväganden som en drivkraft för att välja NREP framför konkurrerande jobberbjudanden. NREP erbjöd mig en spännande karriärmöjlighet, där jag bättre kan balansera mina höga ambitioner på jobbet med att ha mer kvalitetstid med min familj. Samtidigt får jag en unik möjlighet att vara en del av ett team med extremt höga ambitioner, i en strävan att bli en global  förlöpare inom fastighetsbranschen, säger Henrik Skak Bender.

Den 1 juni 2020 tillträder Henrik Skak Bender sin tjänst som COO och Partner. .