28 maj 2020
fredag, 15 maj 2020 11:53

Täby Park: Flest Svanenmärkta bostäder

Skrivet av 

 

 

 


Täby Park blir den största stadsdelen i Norden med miljöcertifierande Svanenmärkta bostäder. Den 15 maj låser de första bostadsrättsägarna upp sina dörrar till kvarteret Nor som består av totalt 132 lägenheter. Nor kommer att bli JMs första Svanenmärkta bostadsrätter i Sverige.

 

 

 

Teresia Parke har jobbat som projektledare på JM sedan produktionsstarten av kvarteret Nor i Täby Park, norra Stockholm.

 


Täby Park, där JM och Skanska kommer att bygga 4.000 av de 6.000 blivande bostäderna, varav 10-15 procent  är hyresrätter, blir i särklass den största stadsdelen i Norden med miljöcertifierande Svanenmärkta bostäder. Nu flyttar de första boende in i kvarteret Nor i Täby Park i norra Stockholm. Nor kommer att bli JMs första Svanenmärkta bostadsrätter i Sverige.

Kvarteret Nor växer en hållbar och levande stadsdel fram med mötesplatser, aktiviteter, grönområden och service - något som hela tiden varit en viktig ledstjärna redan från planeringsstadiet. De första invånarna flyttade in 31 mars, 2020 och nu fortsätter inflyttningen till nya kvarter.

Den 15 maj låser de första bostadsrättsägarna upp sina dörrar till kvarteret Nor som består av totalt 132 lägenheter. Nor kommer att bli JMs första Svanenmärkta bostadsrätter i Sverige. Kvarteret har en unik takterrass där de boende kommer att kunna ha egna odlingar och njuta av både kvällssol och en milsvid utsikt. I bottenplanet planeras det för restaurang, skönhetssalong och andra verksamheter.

Teresia Parke som jobbat som projektledare på JM sedan produktionsstarten av Nor tycker att det är spännande att nu, efter ett och ett halvt år, få välkomna de första som flyttar in i kvarteret.  Hon säger:

–  Jag är stolt och glad över att få vara med om detta. Det är en milstolpe i JMs historia och det är så klart extra roligt att det sker just här i en ny stor och hållbar stadsdel som Täby Park.


Kvarteret Nor ligger centralt i Täby Park. Till Roslagsbanans station Galoppfältet är det bara 200 meter och till Täby centrum tar man sig enkelt till fots eller med cykel. De boende kommer även ha tillgång till eldrivna poolbilar samt lånelådcyklar.