25 maj 2020
onsdag, 01 april 2020 05:33

Aberdeen och Ailon bygger studentbostäder i Kista

Skrivet av 

 

 


Betonmast Mälardalen ska bygga 350 studentlägenheter, omfattande 12.000 kvm i Kista, i norra Stockholm, för Aberdeen Standard Investments och Ailon Group. Beräknad inflyttning är hösten 2021.

 

Betonmast Mälardalen har tillsammans med partnern Forta PRO tecknat ett avtal med Aberdeen Standard Investments och Ailon Group om en totalentreprenad för cirka 350 studentlägenheter i Kista, i norra Stockholm.

 

Projektuppdraget är att bygga moderna, hållbara och attraktiva bostäder för unga människor i Kista. Projektet ligger nära Kista Science City, det ledande ICT-klustret i Europa. I området finns några av världens mest kända ICT-företag samt en rad spännande startups och Stockholms ledande universitet. Kista har goda kommunikationer till såväl Stockholms city som till E4 och E18. Totalt rör det sig om fyra fastigheter i varierande höjd och fasader i varma, jordiga toner. Husen byggs enligt Forta PROs modulsystem, som bland annat innebär en unikt effektiv byggtid.

 

– Det finns ett stort behov av byggteknik som gör att projekt kan genomföras på kortare tid och med minskade kostnader, säger Marcus Garheden, vd för Betonmast Mälardalen. Vi ser fram emot att genomföra det här spännande projektet tillsammans med vår partner Forta Pro.

 

– Genom det här projektet kommer vi att tillföra något som vi hävdar inte finns i Kista idag. Den omedelbara närheten till internationella företag som letar talanger kommer att bidra till en attraktivitet för de boende. Kvarteret kommer att präglas av mötesplatser, attraktiva offentliga rum och kollektiva ytor där nätverkande och umgänge ligger i fokus, säger Jacob Cronstedt, vd för Ailon Group.

 

Total projektyta är cirka 12.000 kvm och beräknad inflyttning är hösten 2021.

Betonmast

Betonmast är en av Norges största bygg- och anläggningskoncerner som växer starkt på den svenska marknaden. Bolaget har verksamhet i hela Norge samt i Göteborg, i Malmö, i Mälardalen och i Stockholm. Huvudkontor finns i Oslo och i Göteborg. Den svenska verksamheten etablerades 2014 och den omsatte under 2019 över 1,3 Mdr kr. Koncernen omsätter drygt 7 Mdr kr och har över 1.000 medarbetare.

 

Forta Pro
Forta PRO använder en modulär konstruktionsteknik som gör att det kan byggas hållbara byggnader samtidigt som det sparas energi och tid. Den avancerade fabriksfabriceringen gör det möjligt för Forta PRO att påskynda projekttidsplanen för byggprojekten på ett sätt som inte kan uppnås med byggtekniken på plats.

 

Aberdeen Standard Investments
Standard Life Aberdeen plc är ett av världens största investeringsföretag som skapades 2017 genom sammanslagningen av Standard Life plc och Aberdeen Asset Management plc. Verksamheten i Aberdeen Standard Investments förvaltar 587,6 miljarder euro i tillgångar, vilket gör den till den största aktiva förvaltaren i Storbritannien och till en av de största i Europa. Verksamheten har en betydande global närvaro och en omfattning med en expertis som hjälper kunder att nå  sina investeringsmål. Som en ledande global kapitalförvaltare är Aberdeen Standard
Investments dedikerade till att skapa ett långsiktigt värde för sina kunder. Kundernas investeringsbehov är kärnan i Aberdeen Standard Investments verksamhet med ett omfattande utbud av investeringslösningar samt med högsta servicenivå och support.

 

Ailon Group
Ailon är ett fastighetsbolag med verksamhet i Norden, Storbritannien och Tyskland, med kontor i Stockholm, i London och i Berlin. Ailon utvecklar och förvaltar hyresbostadsfastigheter och kontor med fokus på co-working för en långsiktig förvaltning.