25 maj 2020
tisdag, 31 mars 2020 11:03

Peab/SSSB bygger studentlägenheter i Björkhagen

Skrivet av 

 

 


Stiftelsen Stockholms studentbostäders, SSSBs, nya studentlägenheter kommer att ligga ett stenkast från det natursköna Nackareservatet och på promenadavstånd till tunnelbana, livsmedelsbutik och idrottsplats. Illustration: White arkitekter

 

 

Peab har fått uppdraget att bygga 166 energieffektiva studentlägenheter i Björkhagen, söder om Stockholm. Beställare är Stiftelsen Stockholms studentbostäder, SSSB, och kontraktssumman uppgår till 152 Mkr.

De nya studentlägenheter uppdelade på tre huskroppar bestående av två lamellhus och ett punkthus. För att minska både kostnader och byggtid kommer husens stommar att byggas med en prefabricerad betong som består av så kallad plattbärlag och massiva ytterväggar med en färdig fasad av tegel. Bostäderna blir övervägande yteffektiva ettor på omkring 25 kvm, men även tvåor på cirka 45 kvm.

 

Studentlägenheterna kommer att ligga ett stenkast från det natursköna Nackareservatet och på promenadavstånd till tunnelbana, livsmedelsbutik och idrottsplats.

– Det känns väldigt roligt att fortsätta vårt goda samarbete med SSSB. Tillsammans möjliggör vi byggandet av fler bostäder för Stockholms studenter, en grupp som är starkt påverkad av bostadsbristen. Med vår breda erfarenhet av att bygga den här typen av bostäder är vi redo för att ta oss an även det här projektet, säger Lars Enroth, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med beräknad start för markarbeten i juni 2020, och byggstart i september 2020. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in i slutet av våren/sommaren 2022.

Projektet orderanmäls under det första kvartalet 2020.