25 maj 2020
måndag, 30 mars 2020 12:25

Butiksdöden accelererar

Skrivet av 

 

 


Dea Axelsson har försatts i konkurs.


Matvarubutiken Paradiset är satt i konkurs, liksom Accents och Rizzos ägare VRG. Därtill ansöker klädbolaget RNB, som äger Polarn & pyret, Brothers och har butiker på NK, om rekonstruktion. Även Flash och Dea Axelsson har försatts i konkurs och 500 anställda berörs. Likaså har Venue Retail Group med kedjorna Accent, Rizzo försatts i konkurs. MQ korttidspermitterar och skjuter upp investeringar.

Enligt en färsk undersökning från analysföretaget Coresight Research väntas omkring 15.000 butiker i USA slå igen permanent till följd av coronakrisen, skriver Retail Dive. Det kan jämföras med 9.548 butiksstängningar under 2019. Enligt uppgifter från Bloomberg har cirka 47.000 amerikanska butiker stängt, åtminstone tillfälligt, under en tio dagarsperiod.

I Tyskland H&M har 460 butiker som för tillfället är stängda. Hyresbetalningarna för dessa butiker skjuts fram med tre månader tills situationen klarnat, meddelade HM l en nyhetssändning på den statliga tv-kanalen ARD. Andra bolag som håller inne hyresbetalningar i Tyskland är bland annat Adidas, Deichmann och Mediamarkt.