28 maj 2020
fredag, 27 mars 2020 12:20

Rekordstort intresse för nyproduktion i Skellefteå

Skrivet av 

 

 


Skebo har byggt 118 lägenheter på Strömsör i Skellefteå som nu står klara. Totalt har över 2.600 intresseanmälningar gjorts för de 118 lägenheterna som ligger centralt i Skellefteå med ett vackert läge vid älven.

 Intresset för att bo i Skellefteå stort. Batterifabriken Northvolt planerar nu i Skellefteå, trots Covid-19, att bygga fem produktionslinor istället för fyra. Det innebär en större produktion av batterier och fler arbetstillfällen. Northvolth har tidigare sagt att batterifabriken kan ge 2.500 till 3 000 jobb, vilket innebär att en femte produktionslinan kommer innebära fler arbetstillfällen.

Nästa vecka är det dags för inflyttning för Skebos nya hyresgäster på Strömsör i Skellefteå, som slagit rekord för Skebo i antal intresseanmälningar för ett bostadsprojekt. Totalt har över 2.600 intresseanmälningar gjorts för de 118 lägenheterna.

– Ett glädjande bevis på hur vi bidrar till bostadsförsörjningen i ett växande Skellefteå. För närvarande är det bara en enda lägenhet där vi inte har tecknat hyreskontrakt, säger Anna Ersson, kund- och marknadschef på Skebo.

I den nya stadsdelen Strömsör i centrala Skellefteå har Skebo genomfört sitt största bostadsprojekt i modern tid. Skebo har byggt 118 lägenheter på Strömsör som nu står klara. Med start på måndag den 30 mars inleds inflyttningen i etapp ett som omfattar 57 lägenheter. Etapp två, med de resterande 61 lägenheterna, har inflyttning i månadsskiftet april/maj. Utöver två fyror är lägenhetsstorlekarna på Strömsör tvåor och treor, samtliga försedda med balkong.

– Läget vid älven och inne i stan är unikt. Många är nyfikna på Strömsör. Under hela bygg- och uthyrningsprocessen har vi märkt av ett stort intresse, säger Anna Ersson.

Det återspeglas även i statistiken. Totalt fick de 118 lägenheterna över 2.300 intresseanmälningar de första gångerna de öppnades för bokning på Skebos hemsida. Inklusive de lägenheter som återpublicerats på hemsidan handlar det om mer än 2.600 intresseanmälningar.

– Vi ser en jämn fördelning över lägenhetsstorlekarna. Totalt har lägenheterna haft mellan 1 och 154 intresseanmälningar, båda dessa ytterligheter handlar om tvåor, säger Anna Ersson.