25 april 2024
fredag, 27 mars 2020 12:04

K-Fast köper mark i Helsingborg för 650 bostäder

Skrivet av 

 

 


Planområdet, markerad med blå linje, för K-Fast Holdings utvecklingsfastighet är beläget cirka fem kilometer öster om Helsingborgs centrum, i stadens östra ytterkant, öster om väg 111 (Österleden). Planområdet gränsar i väster till Österleden, i norr till Fältarpsvägen, i öster omfattar och avgränsas planområdet av Lussebäcken och i söder gränsar planområdet till jordbruksmark. Planområdet omfattar cirka 68 hektar.

 

 



K-Fast Holding har förvärvat en utvecklingsfastighet om cirka 66.600 km i området Långeberga i Östra Ramlösa, öster om Helsingborgs centrala delar. På tomten avser bolaget att bygga sina koncepthus för hyresbostäder.

K-Fast Holding AB har förvärvat aktierna i Elliot Fastigheter AB, ägare till fastigheten Helsingborg Långeberga 4:6. Säljare är NHD Invest AB och preliminär köpeskilling uppgår till 60 Mkr, baserad på 1.500 kr per kvm bruttototalarea (BTA) byggrätt, och villkorad av lagakraftvunnen detaljplan.


– Fastigheten är med i kommunens översiktsplan och vi får tillgång till ett område som kommer att bli mycket attraktivt med god tillgång till såväl naturområden som större vägar. I planen finns även en järnvägsstation längs Skånebanan mellan Helsingborg och Hässleholm, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.

K-Fastigheter kommer att ansöka om detaljplan med målsättning om att nå en bruttototalarea mellan 40.000 kvm och 60.000 kvm och upp till 650 bostäder.
Transaktionen finansieras genom befintlig kassa och K-Fastigheter tillträder efter att detaljplanen vunnit laga kraft.