Skriv ut denna sida
torsdag, 26 mars 2020 12:54

Drygt 40 vill häva köp i SSM:s Metronomen

Skrivet av 

 

 


Metronomen består av 188 bostadsrätter och ligger vid Radiusbacken nära Telefonplan. Huset skulle vara klart för inflyttning sommaren 2018. Men först nu pågår inflyttning från mars till november 2020 i de 188 lägenheterna mellan 29-74 kvm till priser mellan 2,5 Mkr och 5,8 Mkr.

 


 





Nu i mars börjar den första inflyttningen i SSM:s Metronomen med 188 bostadsrätter, nära Telefonplan. Men huset borde ha stått klart för länge sen, säger advokaten Thomas Karlsson till StockholmDirekt. Han företräder ett 40-tal köpare, som trott att deras lägenheter skulle vara klara sommaren 2018. De vill därför häva sina avtal med bostadsrättsföreningen.


SSM har fått stark kritik för att arbetet under långt tid har stått helt stilla, både från grannar och från köpare som tecknat förhandsavtal med SSM:s bostadsrättsförening Metronomen,

Nu i mars 2020 börjar den första inflyttningen i projektet, men huset borde ha stått klart för länge sen. Att inflyttningen nu är igång påverkar inte deras inställning utan tvisten väntas avgöras i domstol, enligt Thomas Karlsson.

– De kommer inte att flytta in. Det är en försening på 16-18 månader. De har redan ordnat sitt boende på annat sätt. De har ju inte kunnat bo på gatan under den tiden, säger Thomas Karlsson.


SöderortDirekt har sökt bostadsutvecklaren SSM för en kommentar men SSM har inte återkommit. SSM har tidigare sagt att man anser att avtalen är giltiga och inte får hävas.

Senaste från Redaktionen