29 mars 2020
onsdag, 25 mars 2020 12:51

SATS öppnar igen i Sverige

Skrivet av 

 

 


Alla 250 av SATS träningscenter i Norden stängdes den 12 mars. Eftersom nedläggningen skulle på initialt i 14 dagar öppnar SATS nu på torsdag den 26 mars, men med cirka 80 centers i Sverige. Foto: SATS i Tyresö, utanför Stockholm.

 


 SATS stängde alla sina gym i Sverige för drygt två veckor sedan. Nu meddelar företaget att SATS öppnar igen i Sverige – trots att systeranläggningarna i Norden fortsatt är stängda.

I ett pressmeddelande säger SATS att bolaget beslutade den 12 mars att stänga alla SATS-center under två veckor, som en säkerhetsåtgärd för att bidra till minskad spridning av COVID-19. Se länk

Sedan stängningen har SATS följt utvecklingen och haft kontakt med Folkhälsomyndigheten i Sverige för att säkerställa att myndigheterna står bakom en eventuell öppning ur folkhälsosynpunkt. De uppmuntrar nu till att idrott och träning ska vara tillgängligt för att bidra till folkhälsan. Detta så länge det sker på ett säkert sätt som bidrar till minskad smittspridning. SATS kan därför planera för en öppning på torsdag den 26 mars, vilket var enligt bolagets plan.

SATS har ökat städfrekvensen och finjusterat städrutinerna på våra center för att säkra att medlemmar har en ren miljö att träna i. SATS kommer att rengöra både träningsutrustning och andra områden som ofta är i kontakt med händer (exempelvis dörrhandtag, kranar, tvålbehållare och bokningsstationer) mer frekvent. SATS rengör även extra i samband med gruppträningsklasser.

 

SATS minskar antalet deltagare på våra gruppträningsklasser med minst 30 procent och har ett maxantal på 20 personer per klass för att säkra att du som medlem får mer eget utrymme att träna på. Handsprit finns tillgängligt på alla center. Utvald träningsutrustning har tagits bort på grund av hygienskäl (bland annat boxningshandskar, yogautrustning, yogamattor, pulsband och stretchmattor). MiniSATS håller stängt tills vidare och  Senior-klasser utgår tills vidare.