28 maj 2020
onsdag, 25 mars 2020 12:01

Eddo Rats, ny landschef för Heimstaden Nederländerna

Skrivet av 

 

 

 

 

 


 

Heimstaden har utnämnt Eddo Rats, 49, (bilden) till ny landschef i Nederländerna. Han har över 20 års erfarenhet av fastighets- och hotellbranschen i Nederländerna. Den 1 juli 2020 blir Eddo Rats vd för Heimstaden Nederländerna.

I tio år arbetade Eddo Rats på Vesteda Investment Management, och under de senaste åren som chef för bolagets fastighetsförvaltning och affär. Under nästan fyra år var han verkställande direktör för den nederländska hotellgruppen Bastion Hotels. De tre senaste åren har han arbetat som regiondirektör i Amsterdam & Almere för de Alliantie, en av de största bostadsföreningarna i Nederländerna.

Heimstaden Nederländerna har vuxit snabbt sedan det första förvärvet 2018. Idag äger företaget en portfölj med 555 fastigheter med totalt 10.451 bostäder. Den nederländska organisationen har 47 anställda som arbetar från kontor i Amsterdam och Rotterdam
.

 

Heimstadens affärsmodell är att ha en intern fastighetsförvaltning, och en av Eddo Rats första uppgifter är att framgångsrikt slutföra all administration och tjänster som varit utlagd på entreprenad för att återgå i Heimstadens egna regi.

– Heimstaden är redan en av Europas största bostadsägare, med ett långsiktigt perspektiv att skapa Friendly Homes för alla kunder. Jag delar bolagets ambition att ha de mest nöjda kunderna och anställda och jag ser fram emot att bidra till att uppnå Heimstadens ambitioner, säger Eddo Rats.

– Vi är glada över att ha en erfaren och värdestyrd person som Eddo ombord i Heimstadens organisation. Vi har starka lokala ledningar i alla länder där vi verkar, och Eddo har erfarenhet av att leda Heimstaden Nederländerna genom den viktiga fasen att bygga upp en ledning av hög kvalitet i Nederländerna. Vi är särskilt glada över att vår kultur och vision om Friendly Homes var avgörande för att han sa ja, och vi ser fram emot att utveckla företaget vidare tillsammans med Eddo, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.