29 mars 2020
tisdag, 17 mars 2020 16:34

NREP tillsätter meriterad COO i Sverige

Skrivet av 

 

 

 

 

 


 

Fastighetsinvesteraren NREP fortsätter att stärka sin verksamhet. Nu rekryteras Maria Sahlén (bilden) till tjänsten som Chief Operating Officer, COO, för NREP AB och affärsutvecklare i Sverige. Förutom att ansvara för det operativa arbetet i Sverige kommer Maria Sahlén även bidra till bolagets satsning på nya och
opportunistiska affärer.

 

Efter att tidigare ha bistått NREP som extern konsult står det klart att Maria Sahlén nu kliver in i bolaget som Chief Operating Officer för NREP AB och affärsutvecklare i Sverige. Sahlén kommer senast från PwC där hon var Partner och Head of Banking and Capital Markets och där arbetade hon bland annat med etablerandet av Ektornet AB samt med aktörer som Vasakronan och Riksbyggen. Hon har även en lång meritlista som sträcker sig bortom Norden – bland annat efter att ha jobbat på GE i New York, Paris, München och Bryssel.

 

På NREP kommer Sahlén att arbeta med att strukturera utvecklandet av nya affärsområden och bolagets opportunistiska affärer. I rollen som COO kommer hon dessutom att bistå med effektiviseringen av bolagets svenska verksamhet.

 

– Jag vill varmt välkomna Maria till teamet och jag är oerhört glad över att hon har valt att ansluta till oss. Hennes kompetens inom management kommer att bidra till att vi kan utveckla och effektivisera vår svenska verksamhet än mer. Marias internationella erfarenhet innebär dessutom att hon har en bred palett av perspektiv som vi ser kommer att stärka bolagets fortsatta utveckling, säger Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige.

 

– Jag har arbetat med NREP som konsult under en period och vet vilken inspirerande tillväxtresa bolaget befinner sig på. Därför är jag glad över att nu bli en del av teamet som driver utvecklingen av bolagets svenska verksamhet. Den kompetens och vilja att göra samhället ännu bättre som jag upplever finns hos NREP gör att jag är säker på att vi kommer kunna åstadkomma riktigt bra saker framöver. Nu ser jag fram emot att kavla upp ärmarna och sätta igång arbetet med mina nya kollegor, säger Maria Sahlén.