29 mars 2020
fredag, 13 mars 2020 13:29

Jennie Sahlsten, ny vd för Järfällahus

Skrivet av 

 

 

 

 

 


 

Järfällahus styrelse har beslutat att tillsätta Jennie Sahlsten (bilden) som ny vd för Järfällahus. Jennie Sahlsten har gedigen erfarenhet av arbete från dels allmännyttigt bostadsföretag, dels från ett privat fastighetsbolag, dels från kommunal verksamhet. Hon har tidigare erfarenhet från ledande positioner inom Enköpings Hyresbostäder och NCC Construction Sverige. Hon har även under ett flertal år arbetat i Uppsala kommun med bostadsstrategiska frågor. Senast kommer hon från en tjänst som vd och koncernchef för Erlandsson Bygg.

Björn Lindforss
(M), styrelseordförande i Järfällahus säger:
– Styrelsen är mycket glad att vi kunnat rekrytera Jennie Sahlsten till ny vd för Järfällahus. Hon kommer att tillträda sitt uppdrag i början av juni. Jenny har lång erfarenhet från fastighetsbranschen i olika roller och är en mycket uppskattad ledare. Jag är övertygad om att Jennie Sahlsten kommer kunna ta Järfällahus till nya nivåer genom att vidareutveckla Järfällahus affär och organisation.

Samtidigt förstärker Järfällahus också sin organisation och utser nuvarande tillförordnad vd, Zara Lahouar, till vice vd för Järfällahus.
Rekryteringarna ingår i företagets strategi att bli ännu starkare inom sin affärsverksamhet. Zara Lahouar fortsätter att vara tillförordnad vd, fram tills Jennie Sahlsten tillträder sin vd-tjänst den 1 juni.

Järfällahus AB är Järfällas kommunägda fastighetsbolag som äger och förvaltar 5.618 lägenheter, 4.618 p-platser och 475 kommersiella lokaler i Järfälla kommun – från Barkarby i söder till Stäket i norr