28 maj 2020
måndag, 09 mars 2020 12:17

Hargreaves, ny teamansvarig på Strategisk Arkitektur

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Strategisk Arkitektur rustar för fortsatt tillväxt då Alex Hargreaves (bilden) utses till ny teamansvarig. Han har arbetat på  Strategisk Arkitektur som arkitekt sedan augusti 2019 och han kommer dessförinnan från Tengbom och Foster + Partners.


Som en konsekvens av stark tillväxt de senaste åren breddar Strategisk Arkitektur sin ledningsgrupp med ytterligare en teamansvarig. Alex Hargreaves tillträder som teamansvarig i samband med att team Fastighetsutveckling & Handel får delat chefskap, i syfte att möjliggöra för fortsatt tillväxt.

Strategisk Arkitektur har vuxit stadigt de senaste åren, bland annat till följd av många större och långtgående projekt, och består idag av närmare 70 medarbetare. För att behålla förutsättningarna för effektivitet och ytterligare tillväxt gör företaget nu vissa organisatoriska förändringar.

Team Fastighetsutveckling & Handel, som idag består av cirka 30 medarbetare och leds av Kerstin Heijde, kommer att kompletteras med ytterligare en teamansvarig där Hargreaves och Heijde kommer att inneha ett delat personalansvar.

–  Alex Hargreaves intresse för ledarskap i kombination med gedigen kunskap inom arkitekturens olika fält, samt erfarenheter från såväl svenska som internationella kontor kommer att vara en tillgång i Strategisk Arkitekturs pågående utveckling och tillväxt. Med Alex på plats breddar vi Ledningsgruppen och får in ett internationellt perspektiv för att stärka vår position på marknaden, säger Johanna Munck af Rosenschöld, vd för Strategisk Arkitektur.

Alex Hargreaves är produktdesigner, keramiker och arkitekt SAR/MSA, utbildad i Storbritannien. Han har bred erfarenhet från tidigare arbete såsom handläggande arkitekt på Tengbom Arkitekter, från Foster + Partners, samt som möbeldesigner. Han har deltagit i projekt av stor variation; såsom VIP-terminal på Stockholm Arlanda, tillverkningslokaler för techbolaget Northvolt, renovering av Östermalms Saluhall, lyxbostäder m.m.

– Att satsa på utökat ledarskap till vårt största team, Fastighetsutveckling & Handel, går helt i linje med vår ambition att optimera effektivitet, produktivitet och kreativitet och är en förutsättning för fortsatt tillväxt och ett närvarande ledare för våra medarbetare, säger Johanna Munck af Rosenschöld.

Alex Hargreaves tillträder i rollen som teamansvarig i mars 2020 och blir då även en del av företagets ledningsgrupp.

– Jag är stolt över förtroendet att tillsammans med Kerstin och alla kompetenta medarbetare göra värdeskapande skillnad för våra kunder och samhället. Jag ser fram emot att få stötta alla härliga kollegor att utvecklas i våra spännande projekt, säger Alex Hargreaves.