28 maj 2020
måndag, 02 mars 2020 13:47

Johanna Ode, ny bostadspolitisk expert på Riksbyggen

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Rekryteringen av Johanna Ode (bilden) innebär att hon från den 2 mars tar plats som ny bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare med fokus på att utveckla Riksbyggens kvalitetskrav i förhållande till nya byggregler. Bostäder för unga är en av de frågor som Johanna Ode kommer att arbeta med inom bostadspolitiken.

– Riksbyggen har under flera år arbetat med att underlätta ungdomars inträde på bostadsmarknaden. Jag ser ett stort behov av att fortsätta det arbetet. Att unga kan flytta hemifrån och ha en fast punkt i form av en egen bostad är en grundläggande livskvalitet för den enskilda individen och en framgångsfaktor för Sveriges utveckling när det gäller att matcha individer med utbildnings- respektive arbetstillfällen, säger Johanna Ode.

Riksbyggen erbjuder Hyrköp av bostadsrätt för unga vuxna i två kommande projekt, i Helsingborg och Bandhagen.

Johanna Ode
kommer närmast från jobbet som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler. Tidigare har hon bland annat varit internationellt ansvarig på Sveriges Allmännytta och ordförande för Housing Europes bygg- och energikommitté. Hon har också erfarenhet från Regeringskansliet, Naturvårdsverket samt kommunal verksamhet och hon är utbildad statsvetare.

– Det ska bli spännande att utveckla de krav vi ska ställa på Riksbyggens bostäder, utöver lagkraven. Eftersom utgångspunkten för Riksbyggens verksamhet är att utveckla bostäder och boendemiljöer med stark hållbarhetsprofil är det angeläget att också vara drivande i att säkerställa företagets intressen både nationellt och i EU, säger Johanna Ode.