29 mars 2020
fredag, 21 februari 2020 17:24

IKEA satsar 1,7 Mdr i fyra nya enheter i Stockholm

Skrivet av 

 

 

IKEAs nya fyra enheterna kommer alla att vara mindre i storlek än ett klassiskt IKEA-varuhus, mellan 800 - 15.000 kvm, beroende på plats och inriktning.

 

 

 

IKEA investerar 1,7 miljarder kronor i Stockholm. En investering som på allvar ska göra skillnad för kunder, medarbetare och miljö i Stockholm. Under de närmaste fem åren vill IKEA växa i syfte att nå fler av de många människorna. Fyra nya enheter planeras, i olika format, runt om i huvudstadsområdet.

– Vi kommer att se till att IKEAs sortiment och heminredningskompetens blir ännu mer tillgängligt för våra kunder i Stockholm. IKEA är på en globalt omfattande och ambitiös resa mot att skapa ett mer prisvärt, tillgängligt och hållbart IKEA, och med denna satsning kommer Stockholm ligga i framkant av det nya och framtida IKEA, säger Lena Herder, landschef IKEA Sverige.

Stockholm växer och beräknas öka kraftigt i antal invånare till 2025, människor som behöver få vardagen att fungera och ett hem att trivas i. IKEA ska växa med stockholmarna genom att finnas där människorna är och där livet händer. 

De fyra enheterna kommer alla att vara mindre i storlek än ett klassiskt IKEA-varuhus, mellan 800 - 15.000 kvm, beroende på plats och inriktning. Enheterna kommer att etableras på platser som ska komplettera de befintliga varuhusen i Barkarby och Kungens kurva, utifrån ambitionen att inom fem år nå 350.000 fler av de många människorna i Stockholm. 

Investeringen på 1,7 miljarder kronor kommer till största del att gå till att etablera de nya enheterna, men IKEA satsar också stort på att skapa en ännu bättre kundupplevelse och arbetsplats i de befintliga varuhusen, Kungens Kurva och Barkarby. Under kommande femårsperiod planerar IKEA att rekrytera över 500 medarbetare i Stockholm. 

- Vi är glada över vår starka tillväxt i Sverige och att IKEA kan göra denna satsning i huvudstaden på vår hemmamarknad. Att vi kan fortsätta växa och skapa fler arbetstillfällen, samtidigt som vi visar vägen för hur det framtida IKEA ska se ut, med varuhusen som bas, kompletterat med mer citynära, mindre IKEA-enheter och därtill en fullt integrerad e-handel, säger Cecilia Fritzson Gårdnäs, regionchef Stockholm, IKEA Sverige. 

IKEA i Stockholm

IKEA öppnade sitt första varuhus i Stockholm 1965 i Kungens Kurva. Byggnaden har blivit ett landmärke och är idag kulturminnesmärkt. År 1993 öppnade varuhuset i Barkarby och år 2016 invigdes IKEAs första planeringsstudio i Sverige, IKEA Kök, på Regeringsgatan 65.