25 april 2024
fredag, 21 februari 2020 11:19

Skanska säljer Solna United för 3,3 Mdr kr

Skrivet av 

 

 

DWS som ingår i Deutsche Bank köper av Skanska Solna United i Solna, omfattande 34.000 kvm, för cirka 3,3  Mdr.

 

 

 

 

Skanska har sålt kontorshuset Solna United i Solna för cirka 3,3  Mdr kr till en fond som förvaltas av DWS, som ingår i Deutsche Bank. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden i det första kvartalet 2020. Köparen tillträder fastigheten i juni 2020. Det nyligen färdigställda kontorshuset är beläget intill Solna station i Arenastaden och har utvecklats och byggts av Skanska.

 

Catella var rådgivare till Skanska vid avyttringen av Solna United.
– Det har varit roligt att få tillfälle att arbeta med dessa två väldigt professionella parter, Skanska och DWS, vilka har möjliggjort en smidig transaktionsprocess där alla är nöjda med resultatet, säger Carl Wingmark, Head of Property advisory på Catella Corporate Finance.

Solna United har elva hyresgäster och samtliga renodlade kontorsytor är uthyrda. Byggnaden omfattar cirka 34.000 kvm och planeras att miljöcertifieras enligt LEED Platinum. De första hyresgästerna flyttade in under hösten 2019. Hyresgäster i Solna United är CompuGroup Medical,  Hedin Bil, Knightec, Arla Foods, Sabis, AGA, Fortum, Visolit och Randstad. Se länk

Genom Skanskas initiativ ”Ny Förnyelsebar Energi” försörjs fastigheten av förnyelsebar energi från en solcellspark, vilket möjliggörs genom ett långsiktigt avtal med Kalmar Energi.

DWS köpte även Skanskas huvudkontor i Entré Lindhagen på Kungsholmen av Invesco Real Estate och Scius Partners i december 2018
. Se länk