21 februari 2020
onsdag, 12 februari 2020 15:11

Patrizia köper Berlins högsta kontorstorn

Skrivet av 

 

 

Patrizia AG har köpt av Treptower, ett landmärke med 32 våningar och den högsta kontorsbyggnaden  i Berlin.


 

Patrizia AG har köpt av Treptower, ett landmärke och den högsta kontorsbyggnaden i Berlin. Säljare är ARB Investment Partners. Köpeskillingen har inte meddelats. Denna transaktion ökar värdet på Patrizias kontorsportfölj i Europa till nära 14 miljarder euro, drygt 150 Mdr kr

Treptower med 32 våningar, som omfattar 26.000 kvm uthyrningsbar yta,  är uthyrd till 99 procent till elva företag med en genomsnittligåterstående kontraktstid om 4,2 år. Den största hyresgästen är Bundesanstalt für Immobilienaufgaben, den myndighet som tillhandahåller fastighetstjänster till federala myndigheter. Bland andra hyresgäster finns navigeringsspecialisten TomTom, IT-tjänsteleverantören Atos och den öppna bankportalen OptioPay.

Treptower byggdes 1998 med ett exklusivt läge vid floden i Mediaspree, ett läge i Berlin, som i allt högre grad ses som ett attraktivt alternativ till CBD. Fastigheten är också belägen i närheten av transportförbindelser med enkel åtkomst till kollektivtrafik.

Ulf Christiansen, Director Transactions på Patrizia, säger i en kommentar:
– Detta förvärv visar vår förmåga att finna och genomföra köp av landmärken som attraktiva investeringar för våra kunder. Även om Treptower levererar ett säkert kassaflöde, erbjuder fastigheten också en potential för aqtt öka hyresintäkterna på medellång sikt, och utnyttja fastighetens läge i ett dynamiskt område i Berlin där efterfrågan på beboare är stark.