21 februari 2020
måndag, 27 januari 2020 20:45

Utvecklingen av Sturekvarteren klubbad

Skrivet av 

 

 

Stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

 Sturekvarteren ska återställas och öppnas upp för stockholmarna. Det beslutades under måndagens kommunfullmäktige i Stockholm.

Förvanskade fasader kommer att restaureras till sitt ursprungliga skick, liksom marmorhallarna som också får en ny entré och tunnelbaneuppgång. Flera nya torg och innergårdar skapas.

– Jag är glad att vi äntligen kan gå vidare med utvecklingen av en av Stockholms mest centrala platser som är ett centrum för nöjes- och affärsliv. De ursprungliga planerna innebar omfattande rivningar som både skulle förstöra flera kulturhistoriska byggnader och göra Stureplan till en byggarbetsplats under nära ett decennium. Nu har vi arbetat om förslaget, minskat rivningarna, säkerställt att handlare kan bedriva sin verksamhet i så hög utsträckning som möjligt och fokuserat på att återställa Stureplan till sin forna glans, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Fakta

Detaljplanen godkändes av stadsbyggnadsnämnden hösten 2019, och är nu godkänd av Stockholms kommunfullmäktige. Nära 100 hyresrätter byggs i kvarteret. Genomförandetiden beräknas till 7 år uppdelad i två etapper om 3,5 år