Skriv ut denna sida
måndag, 27 januari 2020 10:31

Per Ekelund, vd både för Hembla och Victoria Park

Skrivet av 

 

 

 

 

 

Styrelsen i Hembla har i utsett Per Ekelund (bilden) till tillförordnad vd för Hembla. Per Ekelund tillträder posten som tillförordnad vd omgående och ersätter nuvarande vd Svein Erik Lilleland, som har valt att lämna bolaget. Per Ekelund är för närvarande vd för Victoria Park, en tjänst han behåller parallellt med sin nya roll. Efter erforderliga MBL förhandlingar är avsikten att Per Ekelund ska utses till ordinarie vd.

– Jag har haft några fantastiska år som vd för Hembla. Bolaget går nu in i en ny fas, och det är dags för mig att lämna över ledarskapet till Per Ekelund. Jag kommer att sakna alla medarbetare och jag är stolt över det arbete vi tillsammans genomfört där övergripande fokus hela tiden varit att skapa levande stadsdelar med hyresgästerna i fokus. Hembla har en ljus framtid framför sig, och jag önskar Per och resten av teamet lycka till med den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Svein Erik Lilleland.

–  Hembla och Victoria Park har en förändringsresa framför sig med Vonovia som ny ägare av de båda bolagen. Jag är övertygad om att Per Ekelund är rätt person för detta. Per har en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och jag vet att han kommer att bli en utmärkt ledare för att utveckla båda bolagen. Med en gemensam ledningsgrupp kan vi hitta synergier och uppnå viktiga skalfördelar. Jag vill tacka Svein Erik Lilleland och jag önskar honom all lycka och framgång i yrkeslivet och privat. Under sin tid som vd  byggde Svein Erik en stark position för företaget och skapade en stabil plattform för en fortsatt framgångsrik utveckling, säger Rolf Buch, styrelseordförande för Hembla och vd för Vonovia.


Senaste från Redaktionen