Skriv ut denna sida
måndag, 13 januari 2020 12:23

Index säljer Våghuset i Norrtälje Hamn

Skrivet av 

 

 

Rickard Haraldsson, vd för Index Residence.



Index Residence är den största privata bostadsutvecklaren i Norrtälje hamn, med initialt 5 kvarter om cirka 500 lägenheter. I våras såldes kvarteret Magasinet. Nu säljs kvarteret Våghuset.

– Vi har färdigutvecklat alla fem kvarteren, vi bygger själva tre av dem, Soltornet, Havstornet och Orangeriet. Vi har valt att sälja två för att kunna fokusera på det vi är allra bäst på, att utveckla unika boenden och stadsmiljöer, säger Rickard Haraldsson, vd för Index Residence.

Kvarterens läge i Norrtälje Hamn kombinerat med en fantastisk utsikt har skapat en stor efterfrågan, inte bara bland lägenhetsköpare, utan också bland andra fastighetsbolag.

– Vi har varit drivande att skapa en attraktiv, levande och långsiktigt hållbar boende- och stadsmiljö i Norrtälje hamn, säger Rickard Haraldsson.

De tre kvarter som Index Residence själva valt att fokusera på och bygger i Norrtälje Hamn har sålt långt över förväntan.

Soltornet är slutsålt, uppfört och inflyttat. Havstornet byggs nu, och merparten av lägenheterna är där redan sålda.

I Orangeriet pågår försäljningen av lägenheterna just nu för fullt. Intresset har varit mycket stort och långt över hälften av lägenheterna är redan sålda.

Norrtälje är en snabbväxande kommun där omvandlingen av hamnområdet är kommunens största stadsutvecklingsprojekt någonsin. Norrtälje Hamn blir en naturlig förlängning och fördubbling av stadskärnan, med drygt 2.000 nya lägenheter.


Senaste från Redaktionen