19 april 2024
måndag, 23 december 2019 12:33

Patrizia köper Louise Tower i Bryssel

Skrivet av 

 

Louise Tower, på Avenue Louise, i centrala Bryssel, byggdes ursprungligen 1966. Tornet ligger i ett av de främsta kommersiella  kvarteren i den belgiska huvudstaden. I väntan på godkännande av ett bygglov finns planer om att Louise Towers nuvarande 30.000 kvm ska utökas i en större ombyggnad

 


Patrizia förvärvar en portfölj med kontors- och detaljhandelsfastigheter för totalt 190 MEUR, cirka 1,98 Mdr kr, inklusive landmärket Louise Tower i Bryssel som en del i ett stort ombyggnadsprojekt om 65 MEUR. I affären ingår ytterligare sex fastighetstillgångar som tidigare ägs av Athora Real Estate Investments B.V. Totalt omfattar affären, förutom förvärvet av Louise Tower, ytterligare fem kontorsfastigheter med över 45 hyresgäster som hyr cirka 35.000 kvm på välbelägna lägen i Bryssel.

Louise Tower, på Avenue Louise, i centrala Bryssel, byggdes ursprungligen 1966. Tornet ligger i ett av de främsta kommersiella  kvarteren i den belgiska huvudstaden och det erbjuder kontor med tillhörande detaljhandelslokaler. I väntan på godkännande av ett bygglov finns planer om att Louise Towers nuvarande 30.000 kvm ska utökas i en större ombyggnad under ledning av Patrizias paneuropeiska utvecklingsteam. Ombyggnaden av 25 våningar förväntas vara klar i slutet av 2022. Arbetena kommer att omfatta en helt ny fasad jämte en helt ny uppgradering av fastigheten. Efter att arbetet har slutförts kommer tornet vara optimalt ur ett energiperspektiv med betyget BREEAM Excellent.

Sheelam Chadha, chef för transaktioner för Patrizia i Bryssel säger:
– Detta spännande och miljömässigt hållbara projekt kommer att ha en mycket positiv inverkan för hyresgäster som söker ett alternativt huvudkontor i Bryssel.

Affären om totalt 1,98 Mdr kr, inkluderar, förutom Louise Tower,  ytterligare fem kontorsfastigheter och en detaljhandelsfastighet, med totalt över 45 hyresgäster som hyr över 35.000 kvm i välbelägna kvarter i Bryssel.


Förvärvet av portföljen ökar Patrizias totala förvaltade tillgångar (AUM) i Belgien och Luxemburg till cirka 1,62 miljarder euro.