19 april 2024
fredag, 20 december 2019 11:34

SBB köper bostäder i skånska Kävlinge för 545 Mkr

Skrivet av 

 

En av de fastigheter som SBB köper av KKB fastigheter AB i Kävlinge kommun är Arvid 1, Svens Gränd 2, Kävlinge.


Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, köper en fastighetsportfölj med sex bostadsfastigheter av det kommunala bostadsbolaget KKB fastigheter AB i Kävlinge kommun, en dryg mil norr om Lund. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till totalt cirka 545 Mkr.

Fastigheterna omfattar drygt 26.600 kvm uthyrningsbar yta och genomsnittlig lägenhetsstorlek är 65 kvm. Hyresintäkten uppgår per år till cirka 32 Mkr.

– Med försäljningen av de sex fastigheterna skapar vi möjligheter att öka bostadsbyggandet i kommunen och frigör resurser för att investera i befintligt fastighetsbestånd, säger Mikael Strand, vd för KKB.

SBB har som grundidé att äga och förvalta långsiktigt. SBB äger och förvaltar hyreslägenheter på ett 30-tal orter i Sverige och samhällsfastigheter i hela Norden och är en del av Sveriges Allmännytta. Genom bolagets stora samhällsengagemang är SBB en  långsiktig samarbetspartner till kommunen.

– Vi har fokuserat på att hitta en välkänd aktör med gott rykte och som investerar i hyresfastigheter på lång sikt. Vi är övertygade om att KKBs hyresgäster kommer uppleva sin nya hyresvärd på samma positiva sätt som KKB, säger Mikael Strand.

– Vi fullföljer vår strategi att investera i hyresrätter i tillväxtkommuner. Det är fantastiskt fina bostäder som vi förvärvar av KKB. Vi kommer att ta en aktiv roll i kommunens samhällsutveckling genom det bosociala arbetet och genom att producera nya bostäder i kommunen, säger Ilija Batljan, vd för SBB.

– Det känns roligt att vi växer ytterligare i södra Sverige och Öresundsregionen. Vi ser fram emot att fortsätta växa men också utveckla det goda arbete som KKB gjort med fastigheterna, säger Ola Svensson, regionchef Öresund, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

De fastigheter som ingår i affären är: Arvid 1, Svens Gränd 2, Kävlinge.  Kristallen 1-3, Nordanväg 26-48, Kävlinge. Sandhammaren 4, Föreningsgatan, Västra Långgatan och Sjövallagränd, Kävlinge. Servitutet 2, Möllegatan 11-31, Furulund. Tillträde sker den 3 februari 2020.