19 april 2024
torsdag, 19 december 2019 12:39

Riksbyggen planerar för nya bostäder på Råå

Skrivet av 

 

Småbåtshamnen på Råå, Helsingborg.

 


I fiskeläget på Råå utanför Helsingborg planerar Riksbyggen för fem bostadsrätter i Brf Fiskeläget fördelat på två hus. Husen kommer att harmonisera med de befintliga gamla byggnaderna i det pittoreska Råå.


– Råå har ett fantastiskt läge och där vi planerar för en nybyggnation som kommer att smälta in i den unika miljön. Alla lägenheter kommer att få en uteplats mot innergården och ett bekvämt badrocksavstånd till både hamn, bad och strand, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

De nya bostäderna kommer att ligga på den tomt där det tidigare låg en livsmedelsbutik.

Riksbyggen planerar för ett gårdshus med två 3:or på 81 kvm och för ett gatuhus längs Rååvägen med tre lägenheter. I gatuhuset blir det en 3:a i markplan och två etagelägenheter, en 4:a på 110 kvm och en 5:a på 137 kvm.

– Riksbyggen har arbetat med projektet under en lång tid och det är väldigt roligt att vi nu kan starta arbetet. Det kommer att bli ett lyft för hela fiskläget med de nya bostäderna, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggens affärsområde Bostad, region Syd.

I Råå finns all service och alla bekvämligheter som vardagen kräver. Helsingborg ligger bara sex km bort och hela Öresundsregionen nås inom en timme med båt, tåg eller buss.

Försäljningen i Brf Fiskeläget är planerad att starta under hösten 2020.