25 maj 2020
torsdag, 28 november 2019 17:16

JM bygger 184 ägarlägenheter på Liljeholmskajen

Skrivet av 

 

När K7 står på plats längs med Liljeholmskajen är Stockholms skyline på Liljeholmskajen komplett. Byggnaden har en stark identitet med fasadmaterial i corténplåt och rött tegel som ger K7 en industriell karaktär.


K7 är det sista huset som byggs på kajen.

 

 Högst upp i tornet finns en gemensam takterrass i anslutning till en gemensamhetslokal.

 

 

Utsikt från en balkong i K7.


I måndags gjordes den första gjutningen till projekt K7 på Liljeholmskajen, Stockholm med representanter från både JM och Erséus Arkitekter, JMs koncernchef Johan Skoglund samt Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson. Det som utmärker K7 mot andra projekt i området är att samtliga bostäder är ägarlägenheter. K7 innefattar 184 ägarlägenheter om 1-5 rum och kök.

Kvarteret består av en kvartersdel om sex våningar och ett torn om 24 våningar. Så gott som alla bostäder har balkong eller uteplats. Det finns också en gemensam takterrass högst upp i tornet i anslutning till en gemensamhetslokal. Merparten av alla lägenheter i K7 har balkonger som ligger i olika väderstreck beroende på lägenhetstyp. Flertalet av balkongerna är inglasade vilket gör att du kan njuta av balkongen en större del av året. Balkongerna är lättmöblerade för bästa användning och ett fint utrymme att umgås med vänner och familj.

Produktionen i kvarteret påbörjades våren 2019 och nu börjar bottenplattan gjutas. K7 består av ett torn och en lägre kvartersdel som rymmer sammanlagt 184 ägarlägenheter. Inflyttning startar kvartal 4, 2021 och pågår till kvartal 4, 2022.

K7 blir det sista kvarteret längs kajpromenaden och gör Stockholms nya skyline komplett. Huset är ritat av Erséus Arkitekter med en fasad i corténplåt och en gemensam takterrass högst upp i tornet.

Högst upp i tornet finns en gemensam takterrass i anslutning till en gemensamhetslokal. Parkeringsplats i 20 år i Bergrumsgaraget ingår (avgiftsfritt) i priset för utvalda bostäder.

Det är också möjligt att köpa ägarlägenhet som juridisk person. Upplåtelseformen är en av de vanligaste i såväl vårt grannland Norge som i resten av Europa, och har funnits i Sverige sedan 2009. I Sverige har JM erbjudit ägarlägenheter sedan 2016 på Lidingö och i Uppsala.

 

Priserna för ägarlägenheterna i K7 varierar mellan 3,5 Mkr och 12,0 Mkr med ägaravgifter mellan 980 kr och 2.420 kr för storlekar mellan 35 kvm och 111 kvm.