28 januari 2020
torsdag, 07 november 2019 12:13

Fastpartner köper välkänd fastighet i Uppsala

Skrivet av 

 

Skandia Fastigheter säljer till Fastpartner fastigheten Dragarbrunn 10:3, belägen i ett av Uppsalas mest centrala och välkända kvarter mellan Fyrisån och gågatan. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 14.700 kvm.


Fastpartner har förvärvat fastigheten Dragarbrunn 10:3, belägen i ett av de mest centrala och välkända kvarteren mellan Fyrisån och gågatan, i Uppsala. Säljare är Skandia Fastigheter. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 14.700 kvm och den innehåller ytor för kontor, handel, vård, utbildning och bostäder. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 27 Mkr. Köpeskillingen har inte meddelats.


Förvärvet stärker och passar väl in i Fastpartners fastighetsbestånd i Uppsala. Fastpartner tillträder fastigheten den 2 december 2019.

– Fastigheten ligger i ett attraktivt och centralt läge i Uppsala. Vi ser fram emot att tillsammans med befintliga och nya hyresgäster fortsätta att utveckla fastigheten, säger Patrik Arnqvist, regionchef på Fastpartner.


Det var i april 2016 som Skandia Fastigheter köpte den välkända fastigheten Dragarbrunn 10:3 i centrala Uppsala. Säljare var Lundbergs. Det underliggande fastighetsvärdet i transaktionen var då  cirka 436 Mkr. SF