2 juni 2020
onsdag, 06 november 2019 14:34

Skanska byggstartar kv. Banken vid Hägerstensåsen

Skrivet av 

 

Skanska bygger nu Familjebostäders kvarter Banken med 99 hyresrätter, varav 33 i ett kollektivhus vid Hägerstensåsen.

 

 

 


Byggstart för 99 nya hyresrätter i kvarteret Banken i Hägerstensåsen. Från vänster: Jonas Schneider, vd Familjebostäder, Mikael Matts, vice vd Skanska Sverige och Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd tar det formella spadtaget tillsammans.

 


Igår togs första spadtaget för Familjebostäders kvarter Banken med 99 hyresrätter, varav 33 i ett kollektivhus. Det symboliska spadtaget togs av Familjebostäders ordförande, Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) tillsammans med Jonas Schneider, vd Familjebostäder och Mikael Matts, vice vd Skanska Sverige.

Familjebostäder bygger tillsammans med Skanska fyra punkthus precis vid Hägerstensåsens tunnelbana. Ett av husen kommer att innehålla ett kollektivhus med 33 lägenheter.

– Stockholm behöver fler bostäder. Familjebostäder bygger nu rekordmycket och bostäderna här på Hägerstensåsen blir ett tillskott på ytterligare 99 hyresrätter i ett attraktivt läge alldeles intill tunnelbanan i Hägerstensåsen, säger Dennis Wedin.

Markarbeten har pågått under en tid för att förbereda platsen för de nya husen och i dag togs det formella spadtaget tillsammans med kollektivhusföreningen Kombos ordförande Anders Thörnkvist.

– Familjebostäder erbjuder sedan 25 år tillbaka kollektivhusboende. Nu bygger vi vårt sjätte kollektivhus i Stockholm. Det känns roligt att vi kan förtäta Stockholm med både ett nytt kollektivhus och nya hyresrätter, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder.

Familjebostäder ökar byggtakten
Stockholm växer så det knakar. Familjebostäder ökar byggtakten och ligger i produktion med omkring 1.500 hyresrätter, räknat från spadtag till godkänt slutbevis. Det är det högsta byggtakten sedan miljonprogrammens dagar.

Familjebostäder är ett bostadsbolag i tillväxt, dagens 19.410 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5.000 nya bostäder.