19 april 2024
tisdag, 29 oktober 2019 17:58

Möller&Partners får markanvisning i Orminge

Skrivet av 

 

Tommy Lindblom, projektchef på Möller & Partners.

 

 

Under måndagen den 28 oktober beslutade kommunstyrelsen i Nacka om markanvisning i projekten Henriksdalsbacken (se artikel om SKB) och Volten i Orminge. De vinnande anbuden kommer från Stockholms kooperativa bostadsförening, (Henriksdal) och Möller & Partners (Orminge).

– Möller & Partners är mycket stolta över att Nacka kommun valt vårt förslag till vidareutvecklingen av Orminge. Vi ser stor utvecklingspotential i området och är glada över att få skapa ett attraktivt kvarter för den aktiva barnfamiljen, där vi vill tillvarata mötet mellan människa och natur genom utveckling av radhus och förskola. Kommunens ambition för området ligger helt i linje med vår strategi att utveckla bostäder med hög arkitektonisk standard, miljöprofil, hållbarhet och trygghet. Vi har tidigare varit verksamma i kommunen och ser fram emot att vara med i den fortsatta expansionen, säger Tommy Lindblom, projektchef på Möller & Partners.

– Anbuden i tävlingarna har varit många och genomarbetade. Vi fick in närmare 40 förslag och det är tydligt kvitto på att det finns ett stort intresse för att bygga i Nacka. Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med Möller & Partners (M&P) respektive Stockholms kooperativa bostadsförening (SKB) fortsätta att skapa fler attraktiva miljöer i kommunen, säger Andreas Totschnig, stadsbyggnadsdirektör i Nacka kommun.

– Jag är väldigt glad att så många företag vill vara med och göra Nacka trevligare och det finns stor efterfrågan på både radhus och hyresrätter. Vi har aldrig fått in så många anbud i en markanvisningstävling tidigare, så uppenbarligen lockar den framtidstro som finns hos oss, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka. Volten är ett naturnära bostadsområde i Orminge. Totalt planeras för cirka 50 radhus och en förskola. Området ligger precis intill det kommande naturreservatet Skarpnäs och Booleden. Bostäderna planeras bli klara 2023–2024.


Fakta om Volten: Projektet omfattar en markyta på cirka 7.000 kvmljus BTA bostäder i form av radhus i två våningar samt en förskola i max två plan som ska samspela med omgivningen när det gäller gestaltning. Området ligger i en sänka nära det kommande naturreservatet Skarpnäs som idag består av skogspartier, en parkering och ett kraftledningsstråk som ska grävas ner längs Ormingeringen.
Bolagets anbud: 9.225 kronor/kvadratmeter ljus BTA bostad.