28 maj 2020
torsdag, 17 oktober 2019 12:30

Catella rådgivare åt Senatfastigheter i Finland

Skrivet av 

 

Flygbild öven centrala Pasila som har ett kollektivtrafiknav med snabba förbindelser till Helsingfors centrum och flygplatsen.

 

Catella har agerat som rådgivare för statliga Senatfastigheter vid försäljningen av en fastighet om 37.000 kvm i centrala Pasila, norr om Helsingfors. Köparen är Skanska


Skanska och Senatfastigheter har tecknat ett preliminärt avtal om en fastighet i centrala Pasila bredvid Pasilas järnvägsstation och Tripla shoppingcenter. Fastigheten omfattar totalt 37.000 kvm byggrätt för kontor-, bostads- och detaljhandel. Transaktionen kräver regeringens godkännande.

Enligt Skanskas preliminära byggplaner kommer tomten att omfatta kontors- och detaljhandelslokaler samt både subventionerade och icke-subventionerade lägenheter. Dessutom kommer en parkeringsplats att byggas. Byggprojektet beräknas starta under andra hälften av 2021.

Pasila är ett kollektivtrafiknav med snabba förbindelser till Helsingfors centrum och flygplatsen. Pasilas järnvägsstation förnyas just nu och när den är klar 2020 kommer den att vara den mest trafikerade stationen i Finland med cirka 47 miljoner passagerare årligen. År 2040 kommer Pasila att vara hem för cirka 30.000 invånare och ge jobb för mer än 50.000 människor.