Skriv ut denna sida
torsdag, 17 oktober 2019 10:55

Anbudstävling om Östra Fyrislund, Uppsala

Skrivet av 

 

På bilden är 1 och 2 industrifastigheter och 3-5 är centrumfastigheter. Bild Uppsala kommun



Uppsala kommun bjuder nu in till markanvisningstävling för fem fastigheter, varav två har planbestämmelse centrum och tre har industri, kontor och handel. Området ligger vid Kumlamotet och är till stor del obebyggt idag.

 

Resten av marken i området är redan såld eller reserverad till bolag inom bland annat logistik, transport, handel, bygg, verkstad och produktion av allt från högteknologisk utrustning till bröd. Området beräknas tillhandahålla närmare 3.000 arbetstillfällen. Platsen har ansetts vara mycket lämplig för verksamheter tack vare sitt läge nära påfarterna på E4 mot norr och söder mot Arlanda, samtidigt som anknytningar till andra viktiga leder inom staden finns intill.

I området finns inslag av historiska bymiljöer, moderna verksamheter och villabebyggelse. Grönstråk kommer att anläggas och det kommer även finnas plats för restauranger och serviceverksamheter. För att hantera den ökade trafiken i området har kommunen redan breddat väg 282, Almungevägen. En ny större gata, Söderhällbygatan, har byggts i nord-sydlig riktning och ansluter det nya verksamhetsområdet till väg 282 och Rapsgatan.

– Det här är viktigt för hela stadens utveckling. Det skapar fler jobb för Uppsalaborna och är en viktig pusselbit för att vi ska nå vårt mål om 2000 nya jobb varje år, säger Erik Pelling (S), ordförande mark- och exploateringsutskottet.

Utvärdering av anbuden kommer att ske genom en sammanvägd bedömning av markpris och projektbeskrivning. Anbuden ska vara inskickade senast den 20 februari.









Senaste från Redaktionen