28 maj 2020
tisdag, 15 oktober 2019 10:48

Vasakronan hyr ut 3.600 kvm i Svea Livgarde

Skrivet av 

 

Wise Group har tecknat hyresavtal med Vasakronan om 3.600 kvm i fastigheten Svea Livgarde, med adress Linnégatan 87, på Östermalm.


Det är Wise Group som har tecknat hyresavtal om 3.600 kvm i fastigheten Svea Livgarde, med adress Linnégatan 87, på Östermalm. Avtalet innebär att Wise Group flyttar sitt huvudkontor från Vasakronans fastighet Hötorgshus 2 och skapar en ny och bättre anpassad bas för sitt huvudkontor, de dryga 300 Stockholmsbaserade medarbetarna, det lokala konsultnätverket och en knytpunkt för samtliga medarbetare i Norden.

Kvarteret Garnisonen består av byggnaderna Göta Livgarde, Karlahuset, Port 108 och Svea Livgarde.

– Vi ser ett stort intresse för Östermalm och andra innerstadsområden. Det är en naturlig konsekvens av hyresutvecklingen i Stockholms absoluta city. Under året har vi tecknat en rad avtal med nya hyresgäster i området. Bland annat till Happy Socks som hyr 2 300 kvadratmeter i Garnisonen och till Handelsbanken som hyr 12.600 kvm i fastigheten Tre Vapen, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm.


Med flytten får Wise Group AB tillgång till ett hus med egen entré och större samverkans- och eventytor samt möjlighet att utöka i takt med tillväxt. Wise Group tillträder hösten 2020.

Wise Group är en familj av specialistbolag inom rekrytering, konsulttjänster och digitala produkter som hjälper företag att nå sin fulla potential genom att sätta människan i centrum. Bolaget är en nordisk aktör med global räckvidd, med kunder i över 60 länder, och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Wise Group är noterad på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista.