20 april 2024
måndag, 14 oktober 2019 15:32

Grönt ljus för Scandics storhotell i Aarhus

Skrivet av 

 

Scandics nya storhotell vid Aarhus Ø, kommer få 500 rum, plats för 2.000 konferensdeltagare samt en bar på 76 meters höjd.

 

 

 


Kongressbyggnaden kommer att få uteplats, med en matsal på 20 meters höjd och med utsikt över vattnet. Illustration: BIG

 

 

Nu har kommunfullmäktige i danska Aarhus godkänt ett hotell vid Aarhus Ø, vid Pier 4, med byggherrarna Anders Holch Povlsen och Rune Kilden. Hotellet, som ska opereras av Scandic, kommer att få cirka 500 rum, plats för 2.000 konferensdeltagare samt en bar på 76 meters höjd.  Hotellet ska ligga på Bernhardt Jensens Boulevard och Irma Pedersens Gade vid Bassin 7. Enligt en uppgift i Jutland Post kommer hotellet att kosta cirka 1,5 miljarder danska kronor, cirka 2,17 Mdr kr.

Området för det nya hotellet har tidigare använts som en containerterminal för Århus hamn. Det var i maj 2017 som partnerföretaget Bassin 7 med Rune Kilden och ägaren till Bestseller Anders Holch Povlsen presenterade ett vinnande förslag för en hotell- och kongressbyggnad på Aarhus Ø utformat av arkitekten Bjarke Ingels.

Enligt den nu godkända detaljplanen kommer hotell- och kongressbyggnaden omfatta totalt 33.500 kvm. En av huvudidéerna bakom storhotellet är att större delen av takytan ska fungera som ett enhetligt och allmänt stadsrum med en utsiktspunkt och en bar.