Skriv ut denna sida
torsdag, 10 oktober 2019 09:29

Humlegården får markanvisning i Hammarby sjöstad

Skrivet av 

 

Humlegårdens markanvisning är en del av en satsning som ska binda samman Hammarbyhöjden och Hammarby sjöstad.

 

Stockholms stad föreslår en markanvisning för kontor till Humlegården Fastigheter i det nya stadsutvecklingsprojektet Sjöstadshöjden. Ett attraktivt läge där kontor och bostäder ska binda samman Hammarbyhöjden och Hammarby sjöstad.

Den aktuella byggrätten är en del av fastigheten Hammarbyhöjden 1:1, belägen på den södra sidan om Hammarbyvägen, och avser kontor om cirka 16.000 kvm BTA. Det är en del i ett större projekt där Stockholms stad vill binda samman Hammarbyhöjden-Björkhagen och Hammarby sjöstad. Ambitionen är att utveckla Hammarbyvägen till ett urbant stråk och i hela området planeras för cirka 400 lägenheter och 55.000 kvm kontor. Kommunikationerna i området kommer att stärkas ytterligare i samband med utbyggnaden av tunnelbanan.

– Hammarby sjöstad och i synnerhet Sjöstadshöjden är ett av de områden i Stockholm som vi identifierat som intressanta. Det är ett attraktivt läge som har goda framtidsutsikter, där närheten till spårbunden kollektivtrafik utgör en viktig del. Vi ser fram emot att få bidra i arbetet med dessa spännande kvarter, säger Maria Lidström, stadsutvecklingschef på Humlegården.

Förslaget till markanvisningen ska behandlas i exploateringsnämnden den 17 oktober 2019. Arbetet med detaljplanen beräknas pågå i två år och möjlig byggstart för projektet är 2023.

Markanvisningen är en del av en satsning som ska binda samman Hammarbyhöjden och Hammarby sjöstad.

Senaste från Redaktionen