Skriv ut denna sida
onsdag, 09 oktober 2019 09:27

SHH bygger äldreboende i Östhamra

Skrivet av 

 

Det nya äldreboendet i Östhamra, cirka 1,5 km söder om Norrtälje, som SHH Samhällsfastigheter nu bygger kommer att ägas av Altura och Humana som sedan tidigare tecknat ett långt hyresavtal.

 

Under onsdagen tar SHH det första spadtaget för det nya äldreboendet i Östhamra som SHH Samhällsfastigheter utvecklar tillsammans med Altura. Äldreboendet kommer att ägas av Altura och Humana som sedan tidigare tecknat ett långt hyresavtal.

Boendet omfattar 60 lägenheter som kommer vara klara för inflyttning under Q4 2020.

– För SHH Samhällsfastigheter är det viktigt att kunna erbjuda välutvecklade och bra boende för olika skeden i livet. Vi ser ett stort behov av nya äldreboenden och kommer nu att kunna erbjuda Humana ett välutvecklat äldreboende i Norrtälje som tillfredsställer både målgruppens och verksamhetens behov. Ambitionen framåt för SHH är att bygga en plattform för långsiktigt ägande och förvaltning av egenutvecklade samhällsfastigheter, säger Fredrik Alvarsson, vd för  SHH Samhällsfastigheter.

 

– Behoven av äldreboenden ökar kraftigt och det känns bra att kunna bidra med vår kompetens i utvecklingen för att även möta de äldres behov. Vi ser framemot ett gott samarbete med Norrtälje kommun och att kunna erbjuda de äldre i Norrtälje ett modernt och tryggt hem, säger Anders Broberg, affärsområdeschef för Humana Äldreomsorg.


Senaste från Redaktionen