Skriv ut denna sida
tisdag, 08 oktober 2019 12:17

Skanska tecknar avtal för Two Drydock i Boston

Skrivet av 

 

Skanska bygger Two Drydock i Boston som kommer att bli ett 13 våningar högt, 21.400 kvm stort, kontorshus som innefattar cirka 800 kvadratmeter detaljhandelsytor.

 

 

Skanska har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Shell TechWorks för cirka 4.000 kvm i kontorsutvecklingsprojektet Two Drydock i Boston, Massachusetts, USA. Forsknings- och utvecklingsgrenen inom det internationella energiföretaget Shell förväntas flytta in i Two Drydock under det andra kvartalet 2020. I och med denna transaktion är kontorsbyggnaden nu uthyrd till 23 procent.

Two Drydock kommer att bli ett 13 våningar högt, 21.400 kvm stort, kontorshus som innefattar cirka 800 kvadratmeter detaljhandelsytor. Byggnaden, som siktar på att erhålla certifieringarna LEED Gold och Fitwel, kommer att erbjuda hyresgästerna en takterrass och bekvämligheter som ett modernt fitnesscenter samt konferens- och loungeutrymme med panoramautsikt över Bostons hamn och stadens silhuett. Byggnaden kommer också att rymma cykelgarage och parkeringsplatser.

Skanska inledde konstruktionen av Two Drydock under det andra kvartalet 2018 och kontorsbyggnaden förväntas vara färdigställd under det första kvartalet 2020.

Sedan 2009 har Skanska investerat mer än 2 miljarder dollar, cirka 19,8 miljarder kronor, i kontors- och flerfamiljsprojekt i USA, bland annat huvudkontor till Waste Management Inc, Bank of America, Brooks Sports, PricewaterhouseCoopers och Tommy Bahama.

Senaste från Redaktionen