Skriv ut denna sida
måndag, 07 oktober 2019 16:56

Peter Skott, ny chef på Bonnier Bostad

Skrivet av 

 



Rekryteringen av Peter Skott innebär att Bonnier Fastigheter tar ett större grepp som samhällsbyggare och utökar med hyresbostäder som nytt affärsområde. Nu anställs Peter Skott (bilden) som ansvarig för affärsområdet.

Bonnier Fastigheter har lång erfarenhet som fastighetsägare och förvaltare av kommersiella fastigheter. Då utveckling och förvaltning av bostäder är ett nytt verksamhetsområde beslutades att utveckla det i samarbete med en erfaren och långsiktig bostadsutvecklare.

I juli i år tecknade Bonnier Fastigheter och ByggVesta ett samarbetsavtal om att tillsammans bilda ett samägt bolag som skall äga och förvalta hyresrätter i Stockholmsområdet. Basen för samarbetet utgörs av nio projekt på tillsammans cirka 1.600 lägenheter som ingår i ByggVestas markportfölj i Stockholmsregionen. För att bygga upp det nya bolaget med fokus på ägande, utveckling och förvaltning av bostäder har Peter Skott rekryterats till rollen som marknadsområdeschef Bostad. Peter Skott har en lång karriär med olika ledande befattningar inom Skanska bakom sig, senast i rollen som affärsutvecklingschef Region Nya Hem.

– Vi på Bonnier Fastigheter ser oss som stadsutvecklare, och i ansvaret för stadens utveckling är bostäder en viktig del. Peters långa erfarenhet som bostadsutvecklare blir en tillgång då han tillträder rollen som marknadsområdeschef för Bonnier Bostad, säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

– Bonnier Fastigheter är ett bolag med goda värderingar kring innebörden av att vara en samhällsutvecklare. Att få bygga upp ett nytt affärsområde, tillsammans med många intressanta projekt, lockade mig till den här utmaningen, säger Peter Skott.

Peter Skott tillträder den 1 december.

Senaste från Redaktionen