29 mars 2020
fredag, 04 oktober 2019 15:19

Erica Åberg, ny direktör för Downtown Camper

Skrivet av 

 

 


Rekryteringen av Erica Åberg (bilden) innebär att hon tillträder tjänsten som hotelldirektör för Downtown Camper By Scandic. Hon kommer närmast från Scandic Klara och hon har arbetat inom Scandic i tio år.

Erica Åberg har många års erfarenhet inom hotellbranschen och har en gedigen bakgrund med ledande befattningar för flera olika hotell inom Scandic. Hon kommer närmast från Scandic Klara där hon varit hotelldirektör och hon har tidigare haft samma roll på Scandic Upplandsgatan, Scandic Sjöfartshotellet och Scandic Ariadne. I februari i år firade Erica Åberg tioårsjubileum inom Scandic.

– Jag är stolt och glad över den här rekryteringen, Erica har en stor erfarenhet och en särskild drivkraft som vi vet passar för det här hotellet. Det ska även bli spännande att få se Downtown Camper by Scandic ta nästa steg i utvecklingen, säger Joakim Elveroth, distriktsdirektör, Scandic Stockholm City.

Erica Åberg har haft en drivande roll och bidragit med kompetens genom att arbeta med projekt inom Scandics distrikt så som nära arbete med skolor, Stadsmissionen och My Dream Now. Hon har varit mentor i Scandics Talangprogram Talent@Scandic och hon har även varit med och utbildat Scandics chefer i Ledarskapskompassen Leadership Lab. Erica Åberg har även deltagit i flera seminarier under Almedalsveckan med fokus på kompetensförsörjning och integration.

– Det känns fantastiskt roligt och ärofyllt att få uppdraget som hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic. Jag tycker att det ska bli väldigt spännande att få fortsätta driva hotellet framåt tillsammans med hela teamet, säger Erica Åberg, nytillträdd hotelldirektör Downtown Camper by Scandic

För Scandic är det viktigt att bedriva ett aktivt HR-arbete i strävan att vara en attraktiv arbetsgivare inom besöksnäringen och under 2018 vann hotellkedjan pris för sitt HR-arbete av Universum Employer Branding.

Erica Åberg började som hotelldirektör för Downtown Camper by Scandic den 1 oktober.