22 februari 2020
fredag, 04 oktober 2019 10:35

Hans Alving, ny CFO för White arkitekter

Skrivet av 

 

 


Rekryteringen av Hans Alving (bilden) som ny CFO innebär att White arkitekter förstärker sin internationella satsning. Hans Alving kommer närmast från IFS-koncernen som utvecklar, säljer och levererar affärssystem till kunder världen över. Där har han utöver sin roll som ekonomichef arbetat med implementering av affärssystem, konsultverksamhet och utveckling av partnerverksamhet i 35 länder. Hans Alving tillträdde sin tjänst 1 oktober och han verkar på Whites huvudkontor i Göteborg.

 

– Jag har hört mycket gott om det samhällsengagemang och hållbarhetsfokus som präglar White. Jag ser fram emot att arbeta nära verksamheten och bidra både nationellt och internationellt med utvecklingen av befintliga och nya verksamhetsområden, säger Hans Alving, ny CFO för White Arkitekter.

 

Hans Alving efterträder Fredrik Westlund som lämnar White för att flytta till Holland tillsammans med sin familj. Rekryteringen bidrar med värdefull kompetens till Whites internationella satsning.

 

– Företag som expanderar internationellt möter ofta vitt skilda arbetssätt och processer. Jag har länge hanterat sådana utmaningar genom att utveckla internationella partnerskap och affärsmodeller. Jag hoppas också kunna bidra i utvecklingen av Whites digitala affärsverksamhet inom arkitektur, design och samhällsbyggnad. Vilket blir särskilt viktigt eftersom digitalisering spelar en allt större roll i hållbarhetsarbetet, säger Hans Alving.


Hans Alving har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg, och han har under sina 20 år på IFS-koncernen haft roller som Head of Financial Planning Analysis och Head of Corporate Finance. Han har lång erfarenhet av affärsutveckling, projektledning och styrning av komplexa processer.

 

White arkitekters vd Alexandra Hagen ser fram emot samarbetet:
– På White ser vi arkitekturen som ett kraftfullt verktyg att driva omställningen till ett hållbart liv. Vi skapar goda livsmiljöer tillsammans med våra uppdragsgivare och samarbetspartners. Vi växer med nya kunskapsområden och på nya marknader, inte minst på grund av digitalisering och internationalisering. Det ställer nya krav på oss som bolag. Med Hans får vi en internationellt erfaren CFO med en gedigen bakgrund, stort affärsfokus och goda kunskaper om internationella affärer.


White är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor och det tredje största i Europa med över 900 medarbetare på 13 kontor i Sverige, Danmark, Norge och England.