26 april 2024
onsdag, 02 oktober 2019 09:26

Amasten bygger studentlägenheter i Sollentuna

Skrivet av 

 

Amastens studentbostäder byggs tillsammans med dotterbolaget Riki Bostad som genom en industriell process och prefabricerade volymer halverar produktionstiden.


 

 

Genom co-living kan en student bo i lägenheter tillsammans med en vän för 4.500 kr/person och månad.



Igår tog Amasten första spadtaget för 80 studentlägenheter i Sjöbergs centrum i Sollentuna. Lägenheterna i Sollentuna är en del i Amastens projekt om att bygga 1.000 lägenheter. Bostäderna byggs tillsammans med dotterbolaget Riki Bostad, som introducerar ett nytt sätt att bygga bostäder. Genom en industriell process och prefabricerade volymer halverar Amasten produktionstiden. Det tar 10 månader från färdigt bygglov till inflyttning. Det innebär enligt Riki-konceptet, att inflyttning kan ske hösten 2020 för de 80 studentlägenheter.

Samtliga lägenheter har parkettgolv, italienska kök med granitskiva, helkaklade badrum med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. Vid spadtaget öppnade Amasten en bostadskö för studerande sollentunabor, som på plats fick förtur i kön. Nu öppnar Amasten kön för samtliga sökande, där folkbokförda studenter i Sollentuna får förtur.

 

Genom co-living i  27 lägenheter kan en student bo tillsammans med en vän för 4.500 kr/person. Projektet innehåller även 6 kommersiella lokaler.

– Vi har haft ett gott samarbete med Sollentuna kommun, genom hela processen. Därför erbjuder vi Sollentunabor förtur i vår bostadskö, berättar Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten Fastighets AB.