25 april 2024
måndag, 30 september 2019 21:40

Stockholms stad säljer Vintertullen

Skrivet av 

 

Vintertullen, Hamnvakten 7, är en stor fastighet med ett bruttoarea om 23.871 kvm på Katarina Bangata 80 på Södermalm med 211 bostäder, skola och förskola. Bild: Micasa


Under måndagskvällens kommunfullmäktige godkändes försäljningen av fastigheten Hamnvakten 7 som tidigare innehöll Vintertullens servicehus och vård- och omsorgsboende på Södermalm.

 

Fastigheten har ägts av Micasa sedan 2001. Köpare är Landia AB. Bostadsdelen hyrs idag av SHIS, delar av entré- och bottenvåningen hyrs av Pysslingen förskolor- och skolor AB, medan garaget hyrs av Stockholms Parkering AB.

 

– Det kommer att ske stora förändringar i det här området de kommande åren, vi vill få in fler aktiva aktörer i området som kan bidra till utvecklingen när bland annat tunnelbanan kommer på plats, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd.

Överenskommet fastighetsvärde 548 Mkr, efter avdrag är den preliminära köpeskillingen 281,7 Mkr. Tillträde sker den 1 oktober 2019.

 

Landia AB planerar att hitta hyresgäst till vakanta lokaler samt utveckla entréplanet med närservice, butiker, restaurang/café samt fortsätta förvalta skollokalerna.

 

Utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka ger en ny tunnelbanestation i byggnadens nordöstliga del, med en byggstart år 2021.