Skriv ut denna sida
fredag, 20 september 2019 10:13

Zengun bygger i Haga Norra för BRABO/Fabege

Skrivet av 

 

Zengun bygger nu bostäder i två kvarter i Haga Norra, omfattande en yta om 31.000 kvm. Bostäderna utgör en påbyggnad ovanpå Bilias nya fullserviceanläggning i Haga Norra, vilken även den uppförs och färdigställs av Zengun.

 


Zengun har slutit avtal om färdigställande av drygt 420 lägenheter för bostadsutvecklaren BRABO i samverkan med Fabege. Lägenheterna ingår i den första etappen av det stora stadsbyggnadsprojektet Haga Norra i Solna.



Zenguns uppdrag omfattar sedan tidigare inledande projektering samt uppförande av stomme, tak och väggar till lägenheterna, så kallat tätt hus. Uppdraget har nu utökats med färdigställande av lägenheterna invändigt. Lägenheterna beräknas inflyttningsklara under 2022.



Lägenheterna byggs i två kvarter och omfattar en yta om 31.000 kvm. De utgör en påbyggnad ovanpå Bilias nya fullserviceanläggning i Haga Norra som också den uppförs och färdigställs av Zengun.



– Vi är etablerade på platsen sedan våren 2018 då vi inledde projekteringen för Bilias anläggning, och har drivit arbetet i flera steg ända sedan det bara fanns en grop på platsen. Att vi nu fått fortsatt förtroende att färdigställa de bostäder vi håller på att uppföra ser jag som ett kvitto på vår förmåga till samarbete med både vår kund och andra intressenter. Vårt starka projektfokus och att vi arbetar i samverkan är nycklar till framgången, säger Sture Nilsson, vd för Zengun.



– I Haga Norra får vi möjligheten att utveckla framtidens boende med vårt eget koncept BRABO aktiv i kombination med klassiska stadskvaliteter. Vi brinner för stadsutveckling och att skapa aktiva och hållbara stadsdelar. Det nya avtalet med Zengun är viktigt, vårt samarbete bygger på långsiktighet och engagemang, säger Fredrik Mattsson, vd för BRABO.



I den nya stadsdelen Haga Norra planeras bostäder för cirka 2.000 människor. Målet är att skapa en långsiktigt hållbar och levande stadsdel som även innehåller service och arbetsplatser.


Senaste från Redaktionen