31 maj 2020
torsdag, 19 september 2019 14:35

Stefan Sandberg, ny vd för Svenska Bostäder

Skrivet av 

 

Från vänster: Pelle Björklund som gick i pension som vd för Svenska Bostäder i augusti i år och Stefan Sandberg som blir ny vd för Svenska Bostäder i mars 2020.

 

Uppsalahems vd Stefan Sandberg har valt att säga upp sig eftersom han har fått ett nytt jobb som vd på Svenska Bostäder i Stockholm och dess dotterbolag Stadsholmen. Han efterträder Pelle Björklund. Stefan Sandberg tillträder sin nya tjänst i mars 2020. Svenska Bostäders vd Pelle Björklund gick i pension i augusti i år efter 10 år som vd på Svenska Bostäder. Under Pelles Björklunds ledning har Svenska Bostäder färdigställt över 5.500 lägenheter

– Stefan varit en mycket uppskattad vd. Under hans ledning har Uppsalahem styrt om från en omfattande nyproduktion till att fokusera mer på hållbar renovering av våra bostadsområden. Vi lyckades också få Uppsalas första investeringsstöd för studentbostäderna som byggs nu i Rosendal. Jag vill också berömma honom för arbetet han har drivit med att skapa en mer jämlik bostadsmarknad, där vi tog bort inkomstkravet för att få en bostad hos Uppsalahem. Stefan har i det stora hela varit en mycket kompetent, driven och relationsbyggande ledare, som utvecklat bolag på ett på ett positivt sätt, både internt men också  de externa kontakterna,  säger Elnaz Alizadeh (S), ordförande Uppsalahem.

Stefan Sandberg har en uppsägningstid om sex månader och börjar sin nya tjänst i mars 2020. Han är kvar på Uppsalahem fram till dess. Rekryteringen av ny vd inleds nu under hösten.

– Mina år på Uppsalahem har varit de hittills bästa i min karriär – Uppsalahem är en fantastisk arbetsgivare och Uppsala en spännande stad. Jag stannar inom allmännyttan, men får nu möjlighet att jobba närmare hemma och med utvecklingen av Stockholm stad där bostadsfrågan är en av de viktigaste och mest utmanande, avslutar Stefan Sandberg.

Svenska Bostäder grundades 1944 och ägs av Stockholms stad. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har i 75 år haft en aktiv roll i byggandet av Stockholm. Svenska Bostäder har cirka 26.000 lägenheter och 300 anställda. Dotterbolaget Stadsholmen förvaltar 279 fastigheter, 1.633 bostadslägenheter och 864 lokaler.